Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín vyhrál v Budějovicích a tlačí se na vrchol tabulky

České Budějovice - Hokejisté Zlína zvítězili na ledě Českých Budějovic 4:2 a drží tak stále kontakt s čelem tabulky, když se dotáhli na dosud vedoucí Plzeň. Berani na nového lídra Slavii ztrácí dva body. Jihočeši naopak přišli o naději na šestku. 

Radující se zlínští hráči
zdroj: ČTK autor: David Veis

Zápas začal svižně - po necelých pěti minutách hry nastřelil zlínský Holík tyčku. Další příležitost měl jeho spoluhráč Čech, jehož nepříjemnou střelu zlikvidoval Kantor. Domácí se osmělili až při trestu Horáka v polovině úvodní třetiny, kdy obránce Vydarený vypálil jedovatou ránu od modré čáry.

V 15. minutě se brankář Sedláček srazil s Horákem u zadního mantinelu, ale Jihočeši nestihli dopravit puk do opuštěného brankového prostoru. Potom se dvakrát vyznamenal Kantor, jenž vykryl pokusy Kubiše a Köhlera, ale při vyloučení Frühaufa nedokázal reagovat na dorážku Čajánka, po níž šli hosté do vedení. Ve 20. minutě trefil Suja tyčku.

Na začátku druhé třetiny měli Budějovičtí početní výhodu, ale v oslabení si zachytal Kantor, jehož pozornost vyzkoušeli Zámorský a Čech. Tři vteřiny před koncem přesilovky zaútočili i domácí. Vyrovnávací trefu Ptáčka ze skrumáže uznali rozhodčí s využitím videa. Aktivní Valaši odpověděli za necelých deset minut. Šlahař v rychlé jízdě sklepl za Kantorova záda Kubišovo nahození, přestože oba zlínské hráče tísnili obránci Vráblík s Harantem.

Brzy však bylo srovnáno. Kotalík při vlastním oslabení vybojoval puk před útočnou modrou a poslal do sóla Deje, který z mezikruží prostřelil Sedláčka. V pokračující přesilovce ale šťastnou tečí vrátil hostům vedení Okál. V úvodu třetího dějství mohl zvýšit Kubiš, který v oslabení vystihl chybnou rozehrávku domácích, jenže sám proti Kantorovi neuspěl.

Jihočeši stupňovali snahu o vyrovnání, ale Frühaufův bekhendový pokus z prostoru mezi kruhy se neujal, stejně jako Kotalíkův nápřah v přesilovce. Za Sedláčka neprošla Dejova dorážka ani Sujova střela zblízka. Vyrovnat mohl Knotek, jenže nezpracoval přihrávku od Květoně. Domácí zkusili štěstí v power play, ale místo vyrovnání Holík zpečetil výsledek střelou do prázdné branky. 

HC Mountfield České Budějovice - PSG Zlín 2:4 (0:1, 2:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Ptáček (Vydarený, Langhammer), 34. Dej (Kotalík, Vydarený) - 18. Čajánek (O. Veselý, Honejsek), 32. Šlahař (Kubiš, Kotvan), 37. Okál (Urbanec, Holík), 60. Holík. Rozhodčí: Polák, Hradil - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 4504.

České Budějovice: Kantor - Ptáček, Harant, Frühauf, Vydarený, Vráblík, Jank - Suja, Mertl, Švihálek - Dej, Kotalík, Šimánek - Knotek, Langhammer, L. Květoň - Rousek, Červený, Luňák. Trenéři: Draisaitl a Bělohlav.
Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Urbanec, Tesařík, Horák, Kotvan, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, O. Veselý - Okál, Holík, Čech - Kubiš, Šlahař, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Peter Draisaitl (České Budějovice): "Nedokázali jsme hrát stylem hokeje, na který jsme se proti Zlínu připravovali. Byli jsme trapní v přesilovkách a nic jsme v nich nevymysleli. Dnes jsme si nezasloužili žádné body."

Juraj Jurík (Zlín): "Čekali jsme tlak domácích a podařilo se nám ho otupit. Snažili jsme se hrát z obrany a výhodou pro nás bylo, že jsme stále vedli. Na domácích bylo vidět, že nejsou nervóznější, a to nám pomohlo udržet výsledek. Přijeli jsme bodovat, jsme spokojeni."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články