Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Zlín vyhrál počtvrté v řadě a posunul se před Vítkovice

Zlín - Zlínští hokejisté díky výhře 5:2 nad Vítkovicemi počtvrté za sebou naplno bodovali a posunuli se právě před Ostravany na osmé místo tabulky. Úřadující mistr sice v druhé polovině druhé třetiny ztratil dvoubrankový náskok, ale v závěrečném dějství rozhodli Aleš Holík, Roman Vlach a Zdeněk Okál.

Petr Čajánek a Petr Leška
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Do branky domácích se místo distancovaného Kašíka postavil Štůrala a hned v první minutě musel vytáhnout zákrok proti Svačinovi, jenž dorážel do poloprázdné brány Hunovu střelu. Zato první vážnější šance na druhé straně skončila brankou, když zmatku v brankovišti Dolejše využil Veselý.

Při vyloučení Aleše Holíka pak střílel a dorážel Burger, Štůralu ale nepřekonal. Gól měl na hokejce také domácí Kubiš, při blafáku do odkryté klece mu však kotouč sjel z čepele. Poté se naskytla Zlínu 24 sekund trvající přesilovka pět na tři, Vítkovičtí se ale ubránili.

Na začátku druhé třetiny šel pykat Říčka a hosté málem trestali. Kucserovu střelu ale chytil zlínský gólman. Defenzíva domácích, která v předchozích dvou utkáních nedostala ani branku, měla štěstí i nadále. Hlinka totiž zblízka trefil jen tyč.

Ve 28. minutě se tak radovali opět domácí po Říčkově trefě z levého kruhu. Zlínská neprůstřelnost skončila ve 33. minutě, kdy Kovářovu střelu tečoval Hlinka. Za 151 vteřin Vítkovice vyrovnaly. Při Čajánkově trestu z úhlu prostřelil Štůralu Roman.

Po vyloučeních Němce, Svačiny a trestu pro Dlapu na pět minu a do konce utkání za úder hlavou na Čajánka hrál Zlín skoro tři minuty v pěti proti třem a po 46 vteřinách třetí třetiny výhodu zužitkoval. Dolejše propálil Aleš Holík. Za 55 vteřin využil i výhodu pěti proti čtyřem Roman Vlach, který dorážel po Valentově střele a zvýšil na 4:2. Za dalších 121 sekund dovršil výsledek po Leškově přihrávce Okál.

Opařené Vítkovice mohly snížit posléze, kombinace druhé pětky ale skončila u Štůraly. Hosté se snažili zápas ještě zdramatizovat, ale při Matějíčkově trestu neuspěli Němec a Kucsera a další šance nevyužili Roman a při Žižkově vyloučení také Štencel.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Zlín - Vítkovice

PSG Zlín - HC Vítkovice Steel 5:2 (1:0, 1:2, 3:0)

Branky a nahrávka: 5. O. Veselý (Čajánek, J. Svoboda), 28. Říčka (Roman Vlach, Matějíček), 41. A. Holík (Matějíček, J. Svoboda), 42. Roman Vlach (Valenta, P. Holík), 44. Okál (Leška) - 33. M. Hlinka (Stehlík), 36. Roman (Dlapa, Zíb). Rozhodčí: Fraňo, Wagner - Gerát, Hynek. Vyloučení: 8:6, navíc Dlapa (Vítkovice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:1. Diváci: 4 950.

Zlín: Štůrala - Matějíček, Žižka, A. Holík, Urbanec, Valenta, Řezníček - Okál, Leška, F. Čech - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Šťastný, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Vítkovice: Dolejš - Kovář, Stehlík, Zíb, Dlapa, Čerešňák, Klok, Štencel, Pastor - J. Káňa I., M. Hlinka, Olesz - Huna, Roman, Svačina - T. Svoboda, Burger, E. Němec - Vandas, Húževka, Kucsera. Trenéři: Svozil a Petr.

Juraj Jurík (Zlín): "Do prvního gólu bylo utkání vyrovnané. Myslím si, že jsme měli lepší pohyb, byli jsme důraznější v soubojích a vytvářeli jsme si víc gólových příležitostí. Od nešťastné inkasované branky jsme měli zase takovou hluchou pasáž. Za stavu 2:2 se utkání vrátilo v podstatě zpět, a kdyby Vítkovice daly branku, tak bychom to měli ještě strašně těžké. Pak nám určitě pomohla přestávka mezi druhou a třetí třetinou, když jsme hráli dlouhou přesilovku. Na konci druhé třetiny jsme ji hráli špatně a i led byl špatný. Potom jsme zápas za pět minut zlomili a od stavu 5:2 se utkání jen dohrávalo.
Jakub Petr (Vítkovice): "Měli jsme špatný vstup do zápasu a celkově nás domácí v první třetině přehrávali. Měli jsme špatný pohyb a nenavázali jsme na předchozí dvě třetiny z posledního utkání. Nedokážu si vysvětlit proč. Dalším zlomový moment byl ve druhé třetině, kdy byl Zlín ze začátku lepší, ale nám se povedlo dostat do hry a za stavu 2:2 tam bylo pár klíčových okamžiků, kdy jsme domácí zaskočili. Potom ale bylo těžké hrát tak dlouho oslabení proti týmu, jako je Zlín. Ten se o přestávce na tu přesilovku připravil a rozhodl v ní zápas." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články