Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Zlín vyhlíží první tříbodovou výhru, po týdnu se vrací do akce Vítkovice

Posledním týmem, který čeká na premiérovou tříbodovou výhru, zůstává v extralize Zlín. Berani aspoň v posledním kole poprvé neprohráli, když si z libereckého ledu odvezli dva body. Tentokrát budou v rámci 7. kola hostit Karlovy Vary, které naopak mohou pomýšlet na první místo tabulky. Reportáže ze všech utkání hracího dne sledujte v pořadu Buly na programu ČT sport a webu ctsport.cz od 21:00.

Minule se Berani dočkali alespoň první výhry, která by měla týmu pomoci tím spíš, že jí dosáhli na ledě Liberce. "Pro nás je to v současné situaci obrovské povzbuzení, protože jsme ve strašně těžké situaci. Chybělo pět hráčů ze základní sestavy, takže pro nás je to fantastický zisk bodů," řekl kouč Robert Svoboda.

Tým Energie má sice už tři porážky, ale přesto patří do skupiny vtěsnané do dvoubodového rozmezí v čele tabulky. Západočeši mohou jít dokonce na první místo a přeskočit v případě zaváhání obhájců titulu vedoucí Třinec, čemuž nahrává i to, že druhý Liberec v pátek nehraje.

"Pojedeme do Zlína určitě vyhrát a získat další cenné body. Tahle sezona je specifická, proto musíme pravidelně bodovat," prohlásil karlovarský útočník Tomáš Redlich.

Co nabídl druhý týden extraligy? Poslechněte si Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou nejen o kauze s šéfem Českého hokeje Tomášem Králem:

Motor se představí na ledě Dynama

Pardubičtí si v úterý s chutí zastříleli v Litvínově, kde vyhráli druhou třetinu 6:0 a celkově zvítězili 7:4. "Nemůžeme být ale spokojení, neboť jsme hráli dobře jen jednu třetinu. Díkybohu jsme vyhráli, ale takhle to nepůjde. Poslední dva zápasy od nás nebyly nic moc," přiznal útočník Matěj Blümel.

Ambicióznímu Dynamu se postaví rozjeté České Budějovice, jimž se podařilo za poslední čtyři vystoupení nastřádat 10 bodů z 12 možných, byť naposledy Motor podlehl v prodloužení Plzni. "Vítězství je samozřejmě vždycky lepší, ale dobré je, že se nám povedlo alespoň bodovat. Příště už to snad bude zase s plným bodovým ziskem," přál si útočník Daniel Voženílek.

Mladá Boleslav hostí Vítkovice

Vítkovice se i počtvrté v sezoně představí na soupeřově ledě. První zápas po týdnu sehrají v Mladé Boleslavi, která po třech utkáních s plným bodovým ziskem vyšla minule naprázdno na Spartě (1:3). "Měli jsme špatný pohyb, prohráli jsme každý osobní souboj. Přišel takový ten den blbec a můžeme být rádi, že to skončilo jen 1:3, protože zachytal brankář, který jako jediný snesl přísnější měřítko," řekl po utkání kouč Pavel Patera.

"Do Boleslavi pojedeme zdravě sebevědomí, ale víme, že nás tam nečeká nic jednoduchého. Očekáváme vysoké tempo. Boleslav dala z devíti gólů ve hře pět na pět šest branek do pěti sekund z obranného pásma. Musíme hrát trpělivou hru, trpělivou obranu a nepouštět je do přečíslení a šancí," uvedl kouč Ostravanů Miloš Holaň.

Hradecký brankář Lukeš se chystá na souboje s Krejčím

Olomouc bude v souboji s Hradcem Králové znovu spoléhat na úchvatné kousky hvězdného útočníka Davida Krejčího. "David to má v rukou, je to extratřída. Snažíme se mu to nekazit. Mám z toho radost a baví mě s ním hrát. Vytváří nám šance a my je musíme ještě více proměňovat," řekl útočník Jan Káňa.

"Každý asi dobře vnímá, že David Krejčí tam je. Dává góly, pořád se o něm píše, očekávám, že v tom zápase bude hrát velkou roli. Ale každý hráč se dá trošku nastudovat," řekl brankář hostů Štěpán Lukeš.

Ve zbývajících zápasech se utkají Plzeň s Brnem a Kladno s Třincem. Hrající majitel Rytířů Jaromír Jágr si za uplynulá tři utkání připsal sedm bodů, z toho ve dvou posledních shodně po třech.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články