Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín v Hradci Králové vedl, ale nakonec nebodoval. Rozhodla druhá třetina

Antonín Honejsek poslal Zlín ve 38. kole extraligy proti Hradci Králové do vedení v 11. minutě utkání, ale pak přišla gólová smršť domácích v prostřední části hry. Třemi góly otočili výsledek a v závěru upravil Smoleňák na konečných 4:2. Východočeši se tak bodově dotáhli na Berany, oba celky mají po 54 bodech.

Utkání Hradec Králové – Zlín
zdroj: ČTK autor: Taneček David

Hradce Králové i Zlína se zatím týká boj o předkolo play-off. Nejspíš i proto byl zápas od první chvíle velmi urputný, jeho důležitost se projevila. Jihomoravané se cpali dopředu, ale domácí byli nebezpečnější. Ve dvou velkých šancích měl prsty Slovák Cingel, centr první formace. Nejprve se objevil sám před Kašíkem, ale pálil vedle, poté skvělou nahrávkou poslal do šance obránce Šaldu. Proti mladému bekovi se však vytáhl zlínský brankář.

Snaha hostů se postupně začala projevovat. V 11. minutě dostal přihrávku ve střední třetině Honejsek, bývalý hráč Hradce udělal bleskovou kličku obránci Rosandičovi a únik zakončil precizní střelou. Hosté šli do vedení, které mohl navýšit Šlahař, jenže jeho ránu lapil Mazanec.

"Zápas jsme začali nemastně neslaně, první třetinu byl Zlín jasně lepší, ukazovalo se, v jaké je pohodě. Měl lepší pohyb a my jsme mohli děkovat brankáři Mazancovi, že vedl jen 1:0," připustil domácí trenér Tomáš Martinec.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové – Zlín

Do druhé části vlétli lépe domácí. Žejdl usměrňoval přihrávku ze strany za Kašíka, zlínský brankář ale zasáhl betonem. Od té chvíle však začala přestřelka. Ve 24. minutě výborně napadal hosty Miškář, předal puk Dragounovi a po jeho přihrávce jel sám na bránu Jergl, jenž potvrdil svou šikovnost. Po blafáku poslal puk mezi Kašíkovy nohy. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Za dvě minuty se prosadil Sedláček po perfektní kombinaci s Kubišem.

Domácí se zdáli být dole, jenže ze dna se rychle vynořili. Ve 28. minutě dal krásný gól mladý reprezentant Radovan Pavlík, jenž se trefil přes obránce přímo do horního rohu. A za chvíli napálil puk od modré čáry do sítě další zelenáč Šalda.

"Do utkání jsme vstoupili dobře. Půlku zápasu jsme zvládali, jak jsme si představovali. Dvakrát jsme se dostali do vedení. Potom domácí skórovali a hru výrazně zlepšili. Pomohly jim i přesilovky, proto si vytvořili tlak. Po sobotním zápase se Spartou jsme neměli tolik sil, a to se projevilo. Neměli jsme takový drajv," řekl kouč Zlína Robert Svoboda.

Třetí třetina byla hrou o gól, který by poslal Královéhradecké k vítězství a hosty k naději na úspěch. Nakonec ho vstřelil Hradec. V přesilovce se prosadil kapitán Smoleňák, jenže radost fanoušků trvala jen pár minut. Hosté sáhli po trenérské výzvě a videosudí potvrdil, že útočník Mountfieldu stál před gólem v brankovišti.

Mountfield byl přes tuto překážku jasně lepší, hosté ohrožovali Mazance jen sporadicky. Vyrovnat mohli přesto Okál se Šlahařem pět minut před koncem, jenže Mazanec potvrdil formu z posledních týdnů. Hosté se minutu před koncem pustili do hry bez brankáře, ale nezadařilo se jim. Naopak patnáct sekund před závěrem dovršil skóre domácí kapitán Smoleňák.

"Je to ubojované vítězství, pro nás hodně cenné. Od druhé třetiny jsme se zlepšili, náš výkon šel jasně nahoru. Dostali jsme se do toho zejména pohybem a úspěšností v soubojích. Podařilo se nám dát tři góly, což bylo pro další průběh rozhodující. K výhře nám pomohlo i štěstí, protože Zlín trefil v závěru tyčku," uvedl kouč vítězů Martinec.

38. kolo hokejové extraligy:

Mountfield Hradec Králové - PSG Berani Zlín 4:2 (0:1, 3:1, 1:0)

Branka a nahrávky: 24. Jergl (Dragoun, Miškář), 28. R. Pavlík (Rosandič), 36. Šalda (F. Pavlík), 60. Smoleňák (M. Chalupa, Eklund) - 11. Honejsek (Šlahař, Okál), 26. P. Sedláček (Kubiš, Žižka). Rozhodčí: Bejček, Jeřábek - Komárek, Rampír. Vyloučení: 0:4. Bez využití. Diváci: 4517.

Hradec Králové: Mazanec - Eklund, Nedomlel, Cibulskis, Čáp, Šalda, F. Pavlík, Rosandič - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Kevin Klíma, Lev, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Perret - Jergl, Dragoun, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Zlín: Kašík - Žižka, D. Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Řezníček, Matyáš Hamrlík - Claireaux, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články