Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín uspěl potřetí v řadě. Výhru proti Mladé Boleslavi podpořil svým výkonem Kašík

Zase povolili soupeři pouze jednu branku. Hokejisté Zlína v 37. kole extraligy zapsali třetí vítězství za sebou a i ve třetím utkání se prosadil soupeř proti nim pouze jednou. Berani slavili tři body po výsledku 4:1 doma proti Mladé Boleslavi a posun na desáté místo. Zasloužil se o to výrazně 42 zákroky gólman Libor Kašík.

Zlínský Dominik Lakatoš si stráží puk před Bernadem
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Do prvních větších šancí se přitom dostali hosté. Nejprve nabídku samostatného úniku nevyužil Bernad, načež střela Šťastného skončila na tyčce. A když Bruslaři nevyužili ani přesilovou hru, z gólu se mohli radovat domácí. V 9. minutě jim zajistil vedení Kulda.

Zlínu se vydařil vstup do druhé třetiny a ve 23. minutě jejich náskok zvýšil Fryšara, který se štěstím úspěšně zakončil svou akci. Nejprve střílel vedle, následně ale překonal Krošelje poté, co objel branku.

Za další tři minuty už domácí vedli 3:0. Při přesilovce Krošelj podcenil Šlahařovu dorážku, čímž pro mladoboleslavského brankáře zápas skončil. Ve zbytku třetiny se Bruslaři snažili alespoň snížit, k většímu ohrožení Kašíkovy branky se ale nedostali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Mladá Boleslav

To se jim začalo dařit ve třetí dvacetiminutovce, kdy Kašíka překonal ve 46. minutě Žejdl a připravil jej o možné premiérové čisté konto. Vzápětí mohli hosté zápas zdramatizovat ještě více, Popelkovo vyloučení ale nepotrestali.

V 58. minutě Středočeši při další početní výhodě odvolali i brankáře a při hře šest na čtyři měl dobrou pozici Šťastný, Kašíka ale nepřekonal. Následně snadnou nahrávku na modré čáře pokazil Kotvan, načež chyboval s pukem i Klepiš, čehož k definitivnímu rozhodnutí zápasu využil střelou do opuštěné branky Ondráček.

37. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. E. Kulda (P. Sedláček), 23. Fryšara (Šlahař, Popelka), 26. Šlahař (E. Kulda, Valenta), 59. J. Ondráček (Fryšara) - 46. Žejdl (D. Šťastný, T. Knotek). Rozhodčí: A. Jeřábek, Obadal - Kis, Rampír. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4381.

Sestavy:

Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, Ferenc, Gazda - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.

Mladá Boleslav: Krošelj (26. Kantor) - Němeček, Bernad, Pláněk, Kotvan, Kurka, Dlapa, Eminger - Flynn, Klepiš, Vondrka - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, Najman - P. Kousal, T. Knotek, Grim. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Pomohl nám první gól, trochu jsme se uklidnili, neboť Boleslav měla v úvodu náznaky šancí. Hrála aktivně, rychle napadala. Díky Kašíkovi jsme dlouho vydrželi hrát s nulou. Před třetí třetinou jsme nabádali hráče, že musíme hrát aktivně, ale nešlo to. Byli jsme moc zalezlí a nemohli jsme se dostat z tlaku. Naštěstí z toho padl jen jeden gól. Jsou to pro nás zlaté tři body. I když nás soupeř přestřílel, hráli jsme dobře."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Nevstoupili jsme do toho zápasu špatně, jenže po individuální chybě jsme dostali gól. Poté jsme tahali za kratší konec, s druhými třetinami máme dlouhodobě potíže. Prohráli jsme v nich už spoustu zápasů. Ve třetí části jsme se ještě nadechli vstřeleným gólem, ale to bylo všechno. Zasloužená výhra domácích."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články