Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Zlín uhájil výhru v Pardubicích a přiblížil se předkolu play-off

Berani nezaváhali ve 48. kole na ledě posledních Pardubic a připsali si další tři body do tabulky za výhru 4:2. Vítěznou branku zaznamenal Jakub Ferenc ve 36. minutě. Pardubický Oscar Eklund sice v závěru snížil na rozdíl jedné trefy, ale pojistku Moravanů přidal Tomáš Fořt. Zlín navázal na vítězství proti Spartě a drží se na příčkách pro předkolo vyřazovacích bojů, Dynamo padlo popáté v řadě. 

Brankář Zlína Libor Kašík v akci v utkání proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Zápas začal opatrně, a tak Zlínu do vedení pomohla hned první šance v páté minutě, kdy Gazdovu střelu od modré čáry dorazil do branky Kulda. Pardubice zahrozily jen šancí Machaly, který z otočky minul, jinak byli hostující hráči mnohem nebezpečnější.

Po krásné kombinaci zvýšil vedení Beranů ve 12. minutě Honejsek a poté nebyl daleko od třetí branky hostů Kubiš. V závěru první třetiny se sportovním gestem blýskl Okál, který odvolal signalizovaný faul na svou osobu.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice – Zlín

Dynamo se po pauze vzchopilo a Kašík musel v krátkém sledu likvidovat šance Marosze a Rolinka. Hovorkovu šanci pak zlínský gólman zastavil svou maskou, ale ve 28. minutě už nestačil na zakončení Petra Sýkory, který ho po buly v útočném pásmu překonal rychlou kličkou do bekhendu. Tím však vzepětí domácích hráčů skončilo.

Zlín si postupně vzal režii zápasu zpět a dvougólový náskok mohl zajistit Šlahař, jenže přečíslení dvou proti jednomu zakončil jen do Kacetla. Domácímu gólmanovi zákroky rychle přibývaly, ale ve 36. minutě ani on nestačil na tvrdou ránu Ference od modré čáry. Pro zlínského beka to byl první extraligový gól v sezoně. Náskok Beranů přečkal i šanci Ihnacaka, který tečoval puk těsně mimo branku.

Pardubice se ve hře dopředu trápily a jejich zmar gradoval ve třetí třetině, kdy se Zlín zatáhl do defenzivy a soustředil se především na hlídání dvoubrankového náskoku.

Naději vykřesalo Dynamo až v 56. minutě, kdy přesilovku čtyři na tři ještě vylepšilo odvoláním brankáře a Eklundova střela se od obránce odrazila za Kašíka. Naprosto totožná situace nastala i za dvě minuty, ale tentokrát už Fořt trefil prázdnou branku a bylo rozhodnuto.

48. kolo hokejové extraligy:

HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 2:4 (0:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 28. P. Sýkora (Ihnacak), 56. Eklund (Schaus, P. Sýkora) - 5. E. Kulda (Gazda, Dufek), 12. Honejsek (Freibergs), 36. Ferenc (Herman, Okál), 59. Fořt (Řezníček). Rozhodčí: Hribik, Kubičík - Pešek, Polák. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 6678.

Pardubice: Kacetl - Porseland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Holland, J. Zdráhal - Machala, Mandát, Horký - P. Sýkora, Ihnacak, Marosz - Hovorka, Poulíček, Rolinek - Koffer, J. Kloz, Dušek. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Řezníček, Freibergs, Matyáš Hamrlík, Gazda, Ferenc, Valenta - Popelka, Fořt, Fryšara - E. Kulda, Honejsek, Kubiš - Herman, P. Sedláček, Šlahař - Okál, L. Krejčík, Dufek. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Ladislav Lubina (Pardubice): "Upadli jsme do nějaké letargie. Myslím si, že spoustu věcí si komplikujeme sami. Vždycky platilo, že když se hra nedaří, tak se musí začít u jednoduchých věcí, a mně připadá, že to děláme všechno obráceně. Je to další podnět do tréninků, musíme všechno zjednodušit a zrychlit, ať už se to týká přechodu do útoku nebo přepínání z útoku do obrany. Pokud si budeme hru komplikovat nepřímočarostí, tak to bude zase cesta zpět."

Robert Svoboda (Zlín): "Výsledek bereme, ale výkon byl velmi špatný. Určitě se na nás podepsaly těžké zápasy s Plzní a Spartou, takže těch sil už nebylo tolik, přesto jsme měli utkání dobře rozehrané, ale na konci jsme z něj vlastní nedisciplinovaností udělali zbytečné drama. To se nám nemůže stávat. Hráči takového formátu nemohou podlehnout emocím a musí zůstat profesionály."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články