Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Zlín slaví první výhru v sezoně, Köhler se o to zasloužil čtyřmi góly

Berani se radují z prvního vítězství po náročném startu extraligové sezony. Zlín uspěl až v 6. kole, když v Liberci vyhrál 4:3 v prodloužení. Domácí Bílí Tygři sice srovnali díky Dávidu Grígerovi pouhých 32 sekund před koncem základní hrací doby, ale druhý bod vystřelil hostům Bedřich Köhler, který dal všechny zlínské góly.

Tomáš Záborský z Liberce v šanci proti Liborovi Kašíkovi ze Zlína
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Hned od úvodního vhazování se Bílí Tygři zakousli do Beranů ze všech sil. Kašík čelil spoustě střel, ale vyloženou šanci domácí neměli. Paradoxně největší příležitost ke skórování měli hosté. V 6. minutě gólman Pavelka při rozehrávce nastřelil jen hostujícího Seberu a ten měl před sebou vmžiku prázdnou branku, ve velké rychlosti ale nemířil přesně. Domácí odpověděli šancí Záborského, ale trápící se střelec neuspěl. Jeho kolega z útoku Faško-Rudáš se z dorážky také neprosadil.

Do druhé třetiny vstoupili domácí hráči aktivně a hned první útok na Kašíka přinesl změnu skóre. Z pravého kruhu mířil přesně Filippi. Hosté mohli srovnat ve 30. minutě, Pavelka ale doslova ukradl vyrovnávací gól Köhlerovi. Stejně se později vedlo na druhé straně Najmanovi, Kašík se nenechal nachytat a udržel svůj tým ve hře. Stejně uspěl Kašík i v 39. minutě, kdy nedovolil skórovat Faško-Rudášovi.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Liberec – Zlín

Úvod třetího dějství přinesl domácím studenou sprchu. Köhler se v 45. minutě nejlépe zorientoval před Pavelkou a vyrovnal na 1:1. O dvě minuty později poslal hosty také do vedení, když využil chyby Faško-Rudáše, zakončení protiútoku vzal na sebe a propálil Pavelku. V 52. minutě ale konečně zlomil své střelecké prokletí Záborský a po přihrávce Filippiho srovnal prvním gólem v šestém utkání v české extralize na 2:2.

Než se ale domácí nadechli k dalšímu náporu, zmrazil je opět Köhler a dovršil hattrick. Hosté mocně bránili vedení, ale obrovskému tlaku Liberce nakonec neodolali. V čase 59:28 vyrovnal Gríger a poslal zápas do prodloužení. V něm dovršil při hře čtyř proti třem při trestu Filippiho svůj velký střelecký večer Köhler střelou z levého kruhu.

6. kolo hokejové extraligy:

Bílí Tygři Liberec - PSG Berani Zlín 3:4 v prodl. (0:0, 1:0, 2:3 - 0:1)

Branky a nahrávky: 21. Filippi (Melancon, Birner), 52. Záborský (Filippi), 60. Gríger - 45. Köhler (T. Mikúš, Matyáš Hamrlík), 47. Köhler (Fořt), 52. Köhler (R. Veselý, P. Sedláček), 65. Köhler (P. Trška, T. Mikúš). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:2, navíc Filippi (Liberec) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 3217.

Liberec: J. Pavelka - Melancon, Šmíd, Štibinger, Vitásek, M. Ivan, Derner - Gríger, Filippi, Birner - Faško-Rudáš, Klepiš, Záborský - Zachar, P. Jelínek, Ordoš – J. Šír, A. Najman, Rychlovský. Trenér: P. Augusta.

Zlín: Kašík – Suhrada, P. Trška, Dluhoš, Žižka, R. Černý, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš – Šlahař, Fryšara, Köhler - R. Veselý, Hejcman, Sebera – Dobiáš, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: R. Svoboda.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články