Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Zlín se skvělým Kašíkem udržel Litvínov na uzdě, Berani zvítězili 3:1

Vynikající defenzivní partii předvedli zlínští Berani na ledě Litvínova. V duelu dvou týmů, které v poslední době pravidelně bodují, rozhodla trpělivá hra hostů s nebezpečnými brejky, ze kterých Zlínští trestali domácí váhavou rozehrávku. Na úvodní trefu Honejska navázali Klhůfek s Robertsem Bukartsem, snížení litvínovského Kubáta přišlo pozdě. Brankář Zlína Libor Kašík si připsal 38 úspěšných zákroků.

Libor Kašík
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Chytal jsem, jak nejlíp to šlo. Kluci hráli parádně, dali góly a získali jsme zatím nejdůležitější tři body. Navíc venku. Pojede se nám domů o dost lépe, než kdybychom prohráli," řekl Kašík po utkání.

Litvínov nastoupil bez svého nejproduktivnějšího hráče Františka Lukeše, který je po operaci lícní kosti. "Je to náš klíčový hráč, takže samozřejmě nám bude hodně chybět. Co nejdříve bychom ho potřebovali zpátky v sestavě, ale bude záležet na něm, jak se bude cítit," řekl útočník Peter Jánský o zranění svého parťáka z útoku.

První příležitost zápasu měl ve čtvrté minutě Jurčík, který pohotově vypálil bez přípravy, ale Kašík zakročil lapačkou. Na druhé straně už zvedal ruce Okál, ale puk škrtnul pouze boční síť. V osmé minutě pomohla Beranům do vedení chybná rozehrávka domácích a Honejsek se z mezikruží trefil přesně mezi Petráskovy betony.

Hosté byli i nadále aktivnější. Aktivní Okál se natlačil přes Douderu do šance, Petrásek byl ale pozorný. V závěru první třetiny po Kašíkově chybné rozehrávce trefil Gerhát pouze brankovou konstrukci. Na druhé straně se z protiútoku prosadil po individuální akci Klhůfek a zvýšil na dvoubrankový rozdíl.

I druhá část patřila hostům. Okál našlápl na pravém křídle, ale zblízka zamířil těsně vedle pravé tyčky. Ojedinělou šanci domácích měl Jánský, který si poradil s Kašíkem, poté však nedokázal kotouč nasměrovat do odkryté branky a trefil pouze tyčku.

"Nevím, co se stalo. Měl jsem čas a klid a prostě jsem to nedal. Ještě se mi to nestalo, měla to být branka a mohlo se to vyvíjet úplně jinak. Byl to zápas blbec. Z naší strany to bylo takové ospalé. Jsme zase na dně, takže musíme začít opět od nuly a sbírat bod po bodu," prohlásil Jánský.

A tak se opět radovali hosté. Roberts Bukarts dostal příliš prostoru ke své nechytatelné střele a zvýšil na rozdíl tří branek. V závěru druhé části se do sólového úniku dostal obránce Matějíček, Petrásek mu ale skokem pod nohy šanci sebral. Domácí brankář za nedovolený zákrok vyfasoval dvouminutový trest za podražení.

Do závěrečné části vstoupili domácí aktivně. Nejprve se ovšem neprosadil tvrdou ranou Ihnacak a neuspěl ani jeho spoluhráč z útoku Hanzl. V další šanci byl aktivní Jánský, místo puku ale doklouzal do branky sám litvínovský útočník.

V 50. minutě mohli zvýšit hosté. Po Ondráčkově střele poskakoval kotouč na brankovišti, Gula se ale pohotově zorientoval a odpálil jej do bezpečí. Hosté při trestech Matějíčka a Robertse Bukartse hráli oslabení ve třech proti pěti a ke snížení toho využil Kubát.

O tři minuty později se Černý natlačil do zakončení, Kašík však společně s obránci puk zalehl těsně před brankovou čárou. Závěr utkání byl z obou stran plný nervozity a vyloučení. Zlínští si ale náskok pohlídali a dočkali se plného bodového zisku poprvé po šesti zápasech.

"Nedokázal jsem se zkoncentrovat na celý zápas, pojal jsem to trošku, jako bych byl u nás v Malenovicích s klukama na rybníku. To je dědina, odkud pocházím. Užíval jsem si to a vůbec jsem nepřemýšlel, jestli dostaneme nebo nedostaneme gól," dodal Kašík.

HC Verva Litvínov - Aukro Berani Zlín 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 55. Kubát (Gula, Ihnacak) - 8. Honejsek, 18. Klhůfek (Okál), 33. Roberts Bukarts (Valenta, Honejsek). Rozhodčí: Hradil, Pražák - Pešek, J. Svoboda. Vyloučení: 7:8, navíc Kubát (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4278.

Litvínov: Petrásek - Sörvik, Kubát, Gula, L. Doudera, K. Pilař, Baránek - Jánský, V. Hübl, Gerhát - M. Hanzl, Ihnacak, J. Černý - Vandas, Jurčík, Trávníček - M. Hořava, Šimeček, Matoušek. Trenéři: Rulík, D. Stránský a Šlégr.

Zlín: Kašík - Ferenc, Freibergs, Matějíček, Valenta, Petran, Žižka, Řezníček - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš - D. Šťastný, Honejsek, Roberts Bukarts - Okál, Fořt, O. Veselý - Popelka, Fryšara, Klhůfek. Trenéři: R. Svoboda a M. Hamrlík.

Darek Stránský (Litvínov): "Do zápasu jsme vstoupili špatně, soupeř byl lepší. Dnes nám ve hře chyběly atributy, které nás zdobily předešlá utkání. To je zarputilost, bojovnost, jednoduchost, týmovost, důraz před oběma brankami a samozřejmě trochu i štěstí. Ve třetí třetině jsme si vypracovali šance, ale dnes jsme si nezasloužili utkání ani zdramatizovat, nebo dokonce srovnat. Byl to pro nás důležitý zápas a nezvládli jsme ho."

Robert Svoboda (Zlín): "Musím pochválit celý náš tým, že jsme utkání zvládli, navíc po nepovedeném utkání s Jihlavou. Jsme rádi, že jsme získali tři body. Určitě více než polovinu utkání jsme byli lepším týmem, mohli jsme dát i více branek. Ve třetí třetině jsme nabídli domácím šanci se zápasem něco udělat, ale naštěstí jsme to zvládli."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články