Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zlín se nevzdává a živí záchranářskou naději, Olomouc skolil po nájezdech

Z druhého extraligového vítězství v řadě se v rámci 54. kola radovali hokejisté Zlína. Olomouc zdolali 3:2 po samostatných nájezdech a snížili manko na předposlední Kladno na 12 bodů. V dovednostní disciplíně rozhodl o úspěchu Beranů lotyšský útočník Patriks Zabusovs. Hanáci ztratili třetí z posledních čtyř duelů.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Olomouc

Zlín do utkání vstupoval se sérií čtyř domácích vítězství v řadě, Hanáci si však na tuto skutečnost dali dobrý pozor. Hned ve 43. sekundě otevřel skóre Klimek, který při přečíslení dvou na jednoho zužitkoval nahrávku od Krejčího.

Další možnost měl opět po nahrávce účastníka olympijských her v Pekingu Ondrušek, jeho střelu ale obětavě helmou zablokoval i za cenu krvavého zranění Karafiát. Dvě možnosti vyrovnat měli Berani po trestech Švrčka a Knotka, ale nestalo se tak.

Zlín dotáhl stav až ve 27. minutě: Honejskovu střelu vyrazil Lukáš jen před sebe, kde dorážel Claireaux. A ještě veseleji bylo na Zimním stadionu Luďka Čajky ve 33. minutě. Gazda vypálil od modré a do jeho střely šikovně vložil hůl Sedláček.

V prostředním dějství nebyli hosté moc aktivní, přece jen ale zvládli v poslední minutě srovnat, když Kašíka překonal podruhé v utkání Klimek.

Nerozhodný stav vydržel až do třetí sirény. Za Berany měl možnost Gazda, za Hanáky Kusko, brankáři ale byli v obou případech úspěšnější. Hned na začátku prodloužení se dostal do úniku Nahodil, kličku do forhendu mu ale Kašík vystihl. Další šanci měl Olesz, ani on ovšem vyrovnaný duel neukončil.

V nájezdech uspěli domácí. Gazda zazvonil na tyčku, Zabusovs už ale v poslední sérii nájezdů jako jediný uspěl a zařídil Beranům pátou výhru doma v řadě.

PSG Berani Zlín - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 2:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 28. Claireaux (Honejsek, Mallet), 33. P. Sedláček (Gazda, Mallet), rozhodující sam. nájezd Zabusovs - 1. Klimek (D. Krejčí, Nahodil), 40. Klimek (Ondrušek). Rozhodčí: Šír, Obadal - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 2700 (omezený počet).

Zlín: Kašík - Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Matyáš Hamrlík - Mallet, Claireaux, Honejsek - Zabusovs, R. Veselý, Kubiš - Karafiát, Hejcman, Köhler - Okál, Makarenko, P. Sedláček - Fryšara. Trenér: L. Jenáček.

Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Škůrek, Řezníček, Rašner - Nahodil, Krejčí, Klimek - Bambula, J. Knotek, Kusko - J. Navrátil, Kolouch, Olesz - Kunc, Lichanec, V. Burian. Trenéři: Moták a J. Tomajko.

Luboš Jenáček (Zlín): "Bylo to vyrovnané utkání s tím, že každý měl své šance a každý chvilku tahal pilku. Hosté možná měli šancí víc, zvláště v prodloužení, kdy nás výrazně podržel brankář Kašík. Bod z dneška nám samozřejmě chybí, ale ty nám chybí spíše z jiných zápasů. Možná mrzí gól na 2:2 těsně před pauzou, Olomouc měla blíž střídačku, zamkla nás a uvařila. Ale pořád je to vítězství."

Jan Tomajko (Olomouc): "Dobře jsme začali, vytěžili jsme brzkou branku. Ve druhé části jsme špatně začali, Zlín nás občas zamknul v našem pásmu a vstřelil z toho dvě branky. Zvládli jsme ještě do pauzy srovnat, ale ve třetí třetině jsme nedali dvě vyložené šance, totéž v prodloužení, proto bereme jen bod."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články