Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zlín se nadále zvedá, v Olomouci si znovu připsal výhru

Olomouc – Třetí výhru z posledních čtyř utkání si připsal mistrovský PSG Zlín, když dokázal v Olomouci v každé třetině vstřelit branku a zvítězil 3:1. Berani tak Hanáky porazili poprvé v sezoně, a dostávají se tak prakticky na dosah příčkám zajišťujícím předkolo play-off. Od nich už jsou vzdáleni pouhé dva body.

Zlín se na ledě Hanáků představil v sestavě s uzdraveným brankářem Štůralou, do hry se vrátil i distancovaný Kotvan. Hned v první minutě mohli jít hosté do vedení. Puk se odrazil před volného Čajánka, kterého ale fantasticky vychytal Trvaj. Další chybu v rozehrávce domácích pak málem potrestal Šťastný. 

Zlín měl během pěti minut tři tutovky, tu největší Leška, který nedopravil do olomoucké branky volný puk. Tlak hostů zesílil při vyloučení domácího Buce, Čajánek se snažil opět na brankovišti. Domácí tým pořádně zahrozil až v 16. minutě také v početní převaze. Skrbek našel Diviše, ale ani on nenašel cestu pro gólovou střelu.

V 18. minutě šli hosté z nenápadné akce do vedení. Ondráček vystřelil přes beka a Trvaj lovil puk v síti. Do druhé části opět vstoupili lépe hosté. Okál nahazoval puk na branku a Köhler nebezpečně tečoval. Při vyloučení Kucharczyka řešil Trvaj nebezpečné rány Kotvana a Lešky, jedenáct sekund před koncem oslabení ale inkasoval. Střelou od modré jej překonal Marušák.


V polovině duelu se po Hermanově přihrávce dostal do šance Laš, ale fauloval jej Sedláček, proto nedokázal Štůralu překonat. V přesilové hře Hanáků měl dobrou šanci Marozs, ale brankář hostí opět čaroval. V závěru početní převahy v dobré pozici minul Matai.

Třetí třetina začala pokračující početní převahou Olomouce. Štůrala opět čelil hlavně střelám z dálky, před branou Mora neclonila, a tak je zlínský brankář v pohodě pochytal. Nevyšly ani další pokusy Kucharczyka a Laše. V další přesilové hře pak Vyrůbalík Štůralu překonal, ale puk se odrazil od horní tyče do ochranné sítě.

V další dobré možnosti fauloval Diviše Matějíček, pro Zlín to byl dobrý faul, protože by olomoucký útočník zřejmě zakončoval do odkryté branky. Kohouti se dočkali v 53. minutě. První pětka zakombinovala a slovenský reprezentant Rác snížil na 1:2. Závěrečný tlak Olomouce přibrzdilo vyloučení Majeského a při power play měl poslední slovo hostující Svoboda. 

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy z utkání Olomouc - Zlín


HC Olomouc - PSG Zlín 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 53. Rác (Vyrůbalík, Marosz) - 18. Ondráček (Roman Vlach, Urbanec), 26. Marušák (Leška), 60. J. Svoboda. Rozhodčí: Pešina, Souček - Blümel, Polonyi. Vyloučení: 8:9. Využití: 0:1. Diváci: 5500 (vyprodáno).

Olomouc: Trvaj - Vyrůbalík, Majeský, Skrbek, Houdek, Ondrušek, Škůrek - Cibák, Marosz, Rác - Buc, Patera, Matai - Laš, Herman, Diviš - Rachůnek, J. Knotek, Kucharczyk. Trenéři: Fiala a Dopita.
Zlín: Štůrala - Marušák, Urbanec, Matějíček, Žižka, Kotvan, M. Přibyl - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Ondráček, Roman Vlach, Říčka - Okál, Leška, Köhler - Kubiš, Šťastný, Sedláček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Petr Fiala (trenér Olomouce): "Nejsme spokojení se vstupem do utkání. Nachystanost a nasazení bylo větší u Zlína než u našich. Kdybychom začali v první třetině jako ve třetí, tak by zápas vypadal jinak. My jsme si dnes za takový začátek nezasloužili vyhrát. Zlín se chytil, viděl, že s takovou hrou může uspět. Navíc byly oba týmy impotentní v přesilovkách, takže rozhodlo i to, kdo dal branku v přesilovce. Zítra si to s hráči ještě vyříkáme, protože takovýto začátek od nás doma nemůže být. Nesmíme si myslet, že můžeme Zlín přehrát hokejově."
Juraj Jurík (trenér Zlína): "Dnes jsme podali disciplinovaný, organizovaný výkon podpořený výborným brankářem Štůralou. Po dvě třetiny to bylo vyrovnané, měli jsme štěstí v koncovce. Ve třetí části jsme měli hodně vyloučených, domácí měli tlak, některá oslabení jsme přestáli se štěstím. Třetí branka už byla do prázdné branky. Chtěli jsme tři body a moc si jich vážíme, protože Olomouc hraje velmi dobře. Chtěli jsme hrát tvrdě, což je někdy těžké kvůli trendu pískání. Dnes měl zápas grády, dalo se na něj dívat i díky tomu, že se hrálo tvrdě." 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články