Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Zlín s Pardubicemi doma potřetí za sebou prohrál

Zlín - Hokejisté Zlína prohráli potřetí za sebou v domácím prostředí. Na vlastním ledě nestačili na mistra z Pardubic, kterému podlehli 1:3. Na výhře Východočechů, kteří vstřelili dvě branky v přesilových hrách, se gólem a asistencí podílel útočník Aleš Hemský.

Jan Kolář a Aleš Hemský
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

V úvodu střetnutí se do šance dostal Veselý, jehož střelu vytěsnil brankář Salfický betonem. Zlín si ze své aktivity vynutil první přesilovku, kterou ale nevyužil. To hosté byli produktivnější, když zbytečný faul Hamrlíka potrestal Hemský. Posila z Edmontonu zamířila zblízka přesně do horního růžku zlínské branky. Ve 14. minutě měl Zlín dvojnásobnou početní výhodu v délce 62 sekund. Před jejím začátkem si trenér Vlach vyžádal oddechový čas. Berani si vytvořili dostatek šancí, které však nedokázali proměnit. Trápení v početních výhodách Zlín neprolomil ani při trestu Somíka.

Po změně stran zahrozil Leška, proti jehož střele parádně zasáhl gólman Salfický. Poté Zlín doplatil na nedisciplinovanost. Vyloučení Okála sice ubránil, ale následně inkasoval, když na trestné lavici seděl Ondráček. Z trestu zlínského útočníka uběhlo pouhých 10 sekund, když vedení Pardubic navýšil střelou od modré čáry obránce Kolář. V polovině utkání si Zlín vytvořil souvislejší nápor, který gradoval v přesilovce. Ve velké šanci nastřelil Holík levou tyčku pardubické branky. Ani následná převaha domácího celku nevedla ke zkorigování skóre. Na brankáři Salfickém si vylámali zuby Řezníček s Köhlerem. Ke konci třetiny Zlín v přesilovce zasypal branku východočeského týmu sprškou střel. Přesto se kontaktního gólu nedočkal ani v další početní výhodě, kterou rozdělila přestávka.

Na začátku poslední třetiny Zlínští nevyužili zbytek přesilovky. O slovo se tak přihlásili Východočeši, jejichž třetí gól zaznamenal kapitán Somík. V 52. minutě měli svěřenci trenéra Vlacha podruhé v utkání o dva hráče navíc. Tentokrát v délce jedné minuty a 40 sekund, když vyšší trest na dvě plus dvě minuty inkasoval Krejčí. Berani dostali bránící protihráče pod tlak, ale bravurního gólmana Salfického nepřekonali.

Třetí dvojnásobnou výhodu, která trvala 58 sekund, již domácí využili. Zlínský stadion rozjásal Zámorský. Ze strany moravského celku to ale bylo vše. Zlín tak vyšel potřetí v řadě v domácím prostředí bodově naprázdno. Navíc si připsal tristní bilanci jen dvou vstřelených branek a jedenácti inkasovaných gólů.

PSG Zlín - HC ČSOB Pojišťovna Pardubice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 56. Zámorský (Hamrlík, Honejsek) - 8. Hemský (Kindl, Píša), 27. Kolář (Hemský, Krejčí), 43. Somík (Beech, Bartek). Rozhodčí: Husička, Minář - Ryška, Novák. Vyloučení: 7:13. Využití: 1:2. Diváci: 4 321.

Zlín: J. Sedláček - Hamrlík, Linhart, Zámorský, Horák, Šenkeřík, Řezníček - Balaštík, Leška, Köhler - Honejsek, Čajánek, Veselý - Kubiš, Holík, F. Čech - Z. Okál, Melenovský, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Pardubice: Salfický - Benák, Kolář, Vašíček, Kindl, Píša, V. Kočí, M. Drtina - Hemský, Krejčí, Starý - Brendl, T. Zohorna, Buchtele - Bartek, Beech, Somík - Semorád, Kousal, T. Nosek. Trenéři: Hynek a Lubina.

Rostislav Vlach (Zlín): "Byl to třetí zápas v řadě se stejným scénářem. Mužstvo mělo soupeře pod tlakem a nebylo schopné vstřelit gól, čímž jeho výkon klesal. Ve třetí třetině nebyl zápas herně špatný, ale neprosadili jsme se z řady přesilovek. Pro hráče to bylo frustrující a křečovité. Pardubice nás předčily v produktivitě a vyhrály zaslouženě."

Pavel Hynek (Pardubice): "Úvod zápasu patřil domácím, jejichž tlak jsme přečkali i v oslabení a pak jsme sami v přesilovce skórovali. Za stavu 3:0 jsme si zápas zbytečnými vyloučeními zkomplikovali a opakovaně hráli ve třech proti pěti. Chci vyzvednout výkon brankáře Dušana Salfického, jenž nás podržel v klíčových fázích zápasu. Za tři body jsme rádi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy