Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín prohrál v sezoně i počtvrté, Vítkovice táhl čtyřbodový Bukarts

Už od začátku extraligového ročníku se dostávají hokejisté Zlína pod tlak. Berani prohráli ve 4. kole na domácím ledě jasně 3:6 s Vítkovicemi, stále čekají na vítězství a nezvládli už třetí domácí duel. Cestu za výhrou Ostravanů řídil Roberts Bukarts se dvěma góly a stejným počtem asistencí. Také Lukáš Krenželok pak při kanonádě přispěl dvěma trefami.

Roberts Bukarts v dresu Vítkovic
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

V úvodu ujel hostující obránce Koch, povyjetý Kašík jeho pokus lapačkou vyrazil. Zlín se poté dostal do přečíslení dvou proti jednomu, Okál ale mířil pouze do připraveného Dolejše.

V polovině první třetiny se Krenželokovo nahození odrazilo k Bukartsovi, který před odkrytou brankou promáchl. Po přihrávce Svačiny měl velkou šanci najetý Fridrich, bekhendem místo mezi Kašíkovými betony nenašel.

V patnácté minutě však zblízka skóroval Bernovský a Vítkovice vedly. Domácí ale rychle vyrovnali, v přesilové hře se z pravého kruhu trefil Mikúš. Obrat ve skóre mohli dokonat Okál, Trška či Fořt, Dolejše ovšem nepřekonali.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín – Vítkovice

Z druhé části uplynulo jen 39 sekund a podruhé udeřili Ostravané. Flickovu nabídku umístil do sítě Bukarts. Berani si opět pomohli přesilovkou, když se tečí prosadil Fořt. Vítkovicím však vzápětí vrátil náskok osamocený Krenželok. Sám jel na branku i na druhé straně Okál, Dolejš ale v pokleku zasáhl.

Zlín se mohl spolehnout na početní výhodu. Třetí ze tří využil Kubiš, kterému na Mikúšův pas stačilo nastavit hokejku. Nerozhodné skóre ovšem dlouho nevydrželo, o což se střelou do pravého horního rohu postaral Fridrich.

Zkraje třetí části neuspěl Bukarts. Druhý gól v zápase zaznamenal Krenželok, jenž ve 47. minutě z mezikruží poslal puk za přesouvajícího se Kašíka. Domácí mohli zdramatizovat utkání při vyloučení Kocha, čtvrtou přesilovkovou trefu však nepřidali. Z úniku naopak pojistil vítězství Vítkovic dnes produktivní Bukarts.

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

Branky a nahrávky: 16. T. Mikúš (Trška), 24. Fořt (T. Mikúš, Trška), 31. Kubiš (T. Mikúš, Fořt) - 15. Bernovský (Krejsa, Chlán), 21. Roberts Bukarts (Flick, R. Polák), 25. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Marosz), 33. Fridrich (Svačina, Galvinš), 47. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Marosz), 57. Roberts Bukarts (Marosz, Svačina). Rozhodčí: Šír, Obadal - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 2856.

Sestavy:

Zlín: Kašík - Suhrada, Žižka, Dluhoš, P. Trška, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš - Šlahař, Fryšara, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Köhler - Chludil, Hejcman, Sebera. Trenér: R. Svoboda.

Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, Machů - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok - Svačina, Dej, Fridrich - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Hodnotí se mi to blbě, každá porážka nás sráží níž a níž. Psychicky se to rozpadá. Zápas byl po třetí třetině furt o gól, vyšli nám přesilovky, to je pozitivní. Pak, jak jsou borci nahlodaní, tak to jde vidět na výkonu. Nohy nejedou, čtvrté kolo a už je tu deka. Bojujeme s úzkým kádrem, dohnalo nás to k tomu, že musíme překopávat přesilovky, výkon je na pár borcích. Jestli nepřijde pět nových hráčů, jakože nepřijde, tak to bude těžké. Sráží nás individuální chyby, každý zápas je plno kiksů, které jdou za někým."

Miloš Holaň (Vítkovice): "Zápas se mi hodnotí dobře, dali jsme šest gólů, jsem rád za ty kluky, co se prosadili. Buky (Roberts Bukarts) se chytil, Fridrich si dal branku. Dobrý týmový výkon. Hrajeme jeden zápas v týdnu, takže jsme měli čas se dobře nachystat. Měli jsme obrovskou chuť, ve hře pět na pět jsme byli jasně lepší. Diktovali jsme hru, měli jsme i další šance, kaňkou jsou naše oslabení. Podstatné ale bylo, že jsme po celý zápas byli o gól vepředu. Je to dobré pro psychiku, díky hráčům do kabiny, že jsme zvládli další těžké utkání venku. Slavíme do půlnoci, je před námi plno další práce."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články