Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Zlín přidal pojistku na play-off proti Kometě. Předkolo si zahraje s Bruslaři, Brno jde na Hradec

Uzmuli kýženou výhru 3:1 nad Kometou. Hokejisté Zlína ještě také před posledním, 52. kolem základní části extraligy neměli jistotu předkola play-off, po zisku tří bodů je jasné, že se v sérii utkají s Mladou Boleslaví. Začne se v pondělí na ledě Středočechů. Obhájce titulu Brno skončilo páté a vyzve ve čtvrtfinále čtvrtý Hradec Králové.

Radost hokejistů Zlína
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Na stadionech na Spartě a ve Vítkovicích, kde byli v akci konkurenti v boji o desítku, se ještě nezačalo hrát a Berani už prohrávali. Již po 18 vteřinách totiž otevřel skóre Holík a prosadil se tak proti týmu, jehož dres oblékal ještě v sezoně 2016/17.

"Nepřekvapilo mě, že jsem jel sám. Zapomněl se tam jejich bek. Gól jsem proti Zlínu neslavil, každopádně radost jsem měl, to je jasné. Gól jsem chtěl dát, vyhrát taky, jinak bych to vystřelil do rohu," prohlásil Holík.

Domácí ale dokázali velmi rychle zareagovat, za minutu a devět sekund pohotově dorazil Dufkovu střelu Sedláček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Kometa

Následně Kometa svého soupeře značně přehrávala, jednu z obrovských možností měl například Hruška. Jeho pokus už překonal i gólmana Kašíka, kotouč však pouze proskákal brankovištěm a za čárou neskončil.

Od druhé třetiny se obraz hry naprosto změnil. Zlínští srovnali hru, za gólem se však nikterak nehnali. Bylo znát, že remízový stav jim stačí a dává stoprocentní jistotu účasti ve vyřazovacích bojích bez ohledu na výsledek Litvínova.

Naopak při oslabení měli možnost Brňané, když Kašík vyjel za vyhozeným pukem, jenže dříve byl u něj Orsava, který ale v koncovce trefil pouze tyčku prázdné branky.

Ve třetí části už si Zlín definitivně pojistil předkolo play off bez ohledu na ostatní zápasy. Nejprve využil přesilovou hru v 50. minutě Kubiš, na něhož navázal v začínající 56. minutě přesnou střelou Honejsek a potvrdil úspěch Beranů.

"Před sezonou nás nikdo nepasoval do role, že bychom teď měli hrát předkolo. Každopádně je to pro nás první krok, nemáme se už na co šetřit, půjdeme si za postupem," řekl Pavel Kubiš, dočasný kapitán Zlína při absenci Tomáše Žižky.

52. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 3:1 (1:1, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 2. P. Sedláček (Dufek, Nosek), 50. Kubiš (J. Ondráček), 56. Honejsek (Šlahař, Ferenc) - 1. P. Holík (Kratochvíl, Čiliak). Rozhodčí: Mrkva, Pešina - Jindra, Zíka. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 7000 (vyprodáno).

Sestavy:

Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Ferenc, Valenta, Gazda, Padrnos, Matyáš Hamrlík - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, J. Dufek - L. Krejčík, Popelka, E. Kulda. Trenéři: Robert Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Štencel, Mikyska - Kratochvíl, P. Holík, Zaťovič - Orsava, J. Hruška, Plášek - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Ohlasy trenérů:

Martin Hamrlík (Zlín): "Vyrovnaný zápas, kdy se za stavu 1:1 čekalo na to, kdo dá gól. My jsme byli šťastnější, za podpory diváků jsme to dotáhli do vítězného konce. Jsme v předkole, to je sám o sobě úspěch. Jen se tedy musíme dát dohromady, sil ubývá, navíc máme zraněné. Zápas jsme dnes dohrávali na pět beků. Žižka do předkola určitě nezasáhne, u Řezníčka a Fryšary vůbec nevíme. Vypadl Přerov, tam máme hráče, které si můžeme stáhnout. S Mladou Boleslaví máme v sezoně dobrou bilanci, věříme si."

Kamil Pokorný (Brno): "Utkání začalo zostra, dali jsme rychlou branku, na kterou ale soupeř dokázal hned zareagovat. Bylo to vyrovnané, šlo o to, kdo udělá chybu, popřípadě kdo využije přesilovku. Tu jsme Zlínu nabídli a on ji využil. Gratuluji domácím k postupu do předkola, nás čeká ve čtvrtfinále Hradec. Těšíme se na play-off, soupeře si nevybíráte. Máme prostor na odpočinek a trénink, jak tomu bylo i předchozí dva roky. Budeme věřit naší hře, našim hráčům. Sice jsme s nimi v základní části čtyřikrát prohráli, ale play-off je nová soutěž, není to klišé. Chceme postoupit."

Předkolo play-off extraligy:

Pondělí 11. března - 1. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín.

Úterý 12. března - 2. zápasy:

17:30 BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín.

Čtvrtek 14. března - 3. zápasy:

17:30 PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav.

Pátek 15. března - případné 4. zápasy:

17:30 PSG Berani Zlín - BK Mladá Boleslav.

Neděle 17. března - případné 5. zápasy:

16:00 BK Mladá Boleslav - PSG Berani Zlín.

Čtvrtfinále play-off:

Pondělí 18. března - 1. zápasy:

18:00 Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno.

Úterý 19. března - 2. zápasy:

18:00 Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno.

Pátek 22. března - 3. zápasy:

18:00 HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové.

Sobota 23. března - 4. zápasy:

17:00 HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články