Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zlín porazil Vítkovice 2:0, Kašík má první nulu

Zlín - Hokejisté Zlína navázali na bodový zisk z Litvínova a ve třetím kole extraligy porazili Vítkovice 2:0. Premiérové čisté konto v sezoně udržel Libor Kašík, gólově se v první třetině prosadili Zdeněk Okál a Petr Holík.

Sport
zdroj: ČT4

Zlín byl po dvou kolech nejproduktivnějším týmem soutěže, zároveň se ale také dělil i o pozici týmu s nejvyšším počtem inkasovaných gólů. Tentokráte však Berani bránili výtečně.

Domácí byli od začátku aktivnější a potvrzovali ofenzivní choutky. Již ve druhé minutě Kubiš předložil puk Okálovi, který otevřel skóre. Následovaly tři početní výhody pro Berany, kteří se prosadili až v té poslední.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Zlín - Vítkovice

Bartošáka překonal Holík, který byl na konci ukázkové kombinace s Kotvanem a Bukartsem. Zlínští hokejisté nadále svého soupeře jasně přehrávali, gól mohl dát Roman Vlach, zaváhání Bartošáka za brankou ale nevyužil.

I druhou část začali lépe domácí, na dorážky Okála s Kubišem ale hostující gólman zareagoval. Poté mohli skórovat Bukarts s Chytilem, ani oni se ale neprosadili. Gól nedokázal dát ani kapitán Veselý.

Vítkovice mohly snížit v přesilové hře v polovině zápasu, výraznější šanci si však nevytvořily. A když do konce třetiny spálili své šance opět Bukarts a před sirénou Honejsek, byl stav stále 2:0.

Aktivní hra domácích a neškodnost Ridery pokračovala i v periodě třetí. Půlminutová hra pět na tři Beranů jenom ukrojila z času, který hostům zbýval na vyrovnání. Když měly Vítkovice ve 48. minutě možnost početní výhody, strávily ji v obranném pásmu. Zdramatizovat duel se poté hostům nepodařilo ani v další početní výhodě.

PSG Zlín - HC Vítkovice 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Okál (Kubiš, Matějíček), 12. P. Holík (Bukarts, Kotvan). Rozhodčí: Pešina, Pavlovič - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. Diváci: 3865.

Zlín: Kašík - Marušák, Kotvan, Bořuta, Blaťák, Matějíček, Žižka - Bukarts, P. Holík, Říčka - Honejsek, Roman Vlach, O. Veselý - Okál, Podešva, Kubiš - Šťastný, Chytil, Ondráček. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Vítkovice: Bartošák - Baranka, Kovář, Urbanec, Výtisk, Sloboda, Klok, A. Sedlák, D. Krenželok - Zdráhal, Roman, D. Květoň - Olesz, Illéš, Szturc - Vandas, Kolouch, Kurovský - Tomi, Balán, E. Němec. Trenéři: Petr a Trnka.

Juraj Jurík (Zlín): "Ze začátku jsme hráli to, co jsme si řekli. Chtěli jsme vycházet z trpělivé rozehrávky a občas přitlačit. Po zásluze jsme šli do vedení 2:0, ve druhé části jsme ještě nabrali na pohybu a na soupeři se ukázal jeho náročný program v posledních dnech. Měli jsme ještě vše pojistit v přesilovkách, ale chyběla důslednost při šancích. Nakonec tedy zasloužené, ale upracované vítězství."

Pavel Trnka (Vítkovice): "Vstup do zápasu byl velmi špatný. Zbytečně jsme faulovali a soupeře jsme tím dostali na koně. Tahali jsme celý duel za kratší konec."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články