Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín po šesti zápasech bodoval naplno, Plzeň porazil 2:0

Zlín porazil díky dvěma zásahům v první třetině Plzeň 2:0 a po šesti zápasech si připsal plný bodový zisk. Indiáni prohráli počtvrté za sebou, během této série získali jediný bod. Góly dali už v první třetině Dalibor Řezníček a Pavel Kubiš, čisté konto vychytal díky 32 zásahům mladý gólman Daniel Huf.

Utkání Zlín - Plzeň
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Zlín nejenže se bodově topí daleko od dvanácté příčky zaručující předkolo play-off, trenéru Svobodovi navíc opět dělá vrásky početná marodka.

Vedle útočníků Šlahaře, Hermana, Fořta a na delší dobu zraněného tahouna Honejska chyběl proti Plzni také gólman Kašík. Indiánům zase nadále schází Mertl, Kantner a Musil.

"Co se týká brankoviště, měl chytat Libor Kašík, ale zdravotní problém ho do zápasu nepustil. O ostatních zraněných nevím, kdy by mohli být zpět. Nechci říkat něco nepodloženého. U Šlahaře, Fořta a Hermana věříme, že to nebude dlouho trvat, ale u Honejska je to na delší dobu. Chybí nám čtyři útočníci, jediná alternativa je výpomoc z Přerova, dnes třeba zahrál dobře Kuba Svoboda. Věřme, že nám ještě pomůže i v dalších zápasech. Když to odlehčím, vítězná sestava se nemění, takže snad to zůstane aspoň takto," uvedl zlínský trenér Robert Svoboda.

Úvod duelu vyšel velmi dobře hostům, ti na první čtyři minuty zatlačili Berany v jejich obranné třetině, vedení si však nevynutili a navíc sami dostali Zlín do hry.

Po zbytečných faulech Langa a Eberleho domácí hráli chvíli i přesilovku pět na tři, skóre nakonec v sedmé minutě otevřeli při klasické početní výhodě. Ránou z první rozvlnil síť Řezníček.

Plzeň byla nadále aktivní, v přesilovce se snažili vyrovnat Gulaš se Stříteským, udeřili ale zase Zlínští.

Velmi dobře hrající Vopelka založil akci z vlastní modré čáry, obešel obranu soupeře a předložil puk na hůl Kubiše, jenž už neměl těžkou práci čas 17:01 a stav 2:0.

V prostředním dějství byli hosté v několika šancích, z otočky pálil Pour jen do Hufa, Kracík zase z bezprostřední blízkosti jen do jeho lapačky. Podobně dopadl i Suchý.

V početní výhodě cinklo Kaňákovo nahození o boční konstrukci. Za Berany kontroval akcí Okál, který dostal puk před Frodla, při zakončení však zatáhl za záchrannou brzdu Stach.

Ani ve třetí části se hosté nemohli prokousat přes silnou defenzivu Beranů do nějaké tutové šance. Paradoxně nejvíc vynikla akce Eberleho v oslabení, jeho pokus ale Huf vykryl. Snížit se nepovedlo ani Pourovi.

Indiánům chyběla branka k tomu, aby klidnou obranu soupeře dostali pod tlak. Naopak sedm minut před sirénou mohl rozhodnout Fryšara, pobídku Svobody ale napálil jen do Frodla. Oživit šance Plzně na drama mohl v 56. minutě Straka, zblízka ale nedokázal přehodit Hufův beton.

Hufa nepřekonal ani střelec Milan Gulaš, který gólově mlčí už jedenáct duelů v řadě. "Tak dlouho? To teda čumím. Ale na ledě byl cítit, měl tam šance, to zase ano," byl zaskočen statistikou plzeňského lídra zlínský brankář.

"Srazily nás dvě věci: faul a následné neubráněné oslabení a ztráta puku na útočné modré čáře. Po první třetině jsme prohrávali 0:2, což se ve Zlíně těžko dohání. Snaha byla, to nemohu týmu upřít, ale z mého pohledu malý tlak do brány. Mladému gólmanovi jsme to hodně usnadnili, střely, co na něj šly, si chytne každý gólman. Pro nás je to velká ztráta, musíme se zamyslet. Jsem krajně nespokojen," uvedl kouč poražených Ladislav Čihák.

Berani Zlín - HC Plzeň 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Řezníček (Köhler, Kubiš), 18. Kubiš (Vopelka). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Bryška, Axman. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0.

Zlín: Huf - Řezníček, Žižka, Suhrada, Ferenc, D. Nosek, M. Novotný, Gazda - Kubiš, Köhler, Vopelka - Okál, Fryšara, J. Svoboda - Dobiáš, Karafiát, Dufek - Sebera, P. Sedláček, J. Ondráček. Trenér: R. Svoboda.

Plzeň: Frodl - Čerešňák, Budík, Stříteský, V. Lang, L. Kaňák, Vráblík, od 21. navíc Kvasnička - Gulaš, Kracík, M. Lang - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, F. Suchý, Malát - F. Přikryl, Stach, Rob. Trenér: Čihák.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články