Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Zlín obstál v důležitém utkání na ledě Chomutova a drží se postupové desítky

Piráti mohli oživit šance na předkolo play-off, ale důležitý souboj v rámci 36. kola proti Zlínu nezvládli. Naopak Moravané se po výhře 4:1 drží elitní desítky pořadí. O vítězi bylo prakticky rozhodnuto už po 32 minutách, kdy dostatečný náskok zařídili Sedláček, Honejsek, Šlahař a Herman, chomutovský Duda už jen snižoval.

Zlínští hokejisté slaví gól
zdroj: ČTK autor: Glück Dalibor

Zlín vstoupil do utkání ideálně a do šesté minuty si vytvořil dvougólové vedení. Už po 64 vteřinách překonal Peterse zblízka Pavel Sedláček. Potom sice Berani nevyužili přesilovou hru, ale potom zvýšil pohotovou dorážkou Honejsek.

"V podobně bojovných zápasech rozhoduje první gól, který jsme dali my, za což jsme rádi. První gól vždycky určuje řád utkání. Pak jsme přidali ještě jeden, vedli jsme 2:0 a hrálo se nám lépe. Chomutov jsme dvěma rychlými góly trošku dostali dolů," řekl zlínský útočník Antonín Honejsek.

V polovině úvodní třetiny Flemming nastřelil tyčku a v pokračující akci Rašku z těsné blízkosti vychytal Kašík, který v závěru zastavil i Marjamäkiho pokus mířící za brankovou čáru.

"Začali jsme laxně, byli jsme všude pozadu a všechno nám strašně trvalo. Nepředvedli jsme vůbec nic. Absolutní jalovice. Takhle se hrát nedá. Byl to pro nás velmi důležitý zápas, který jsme nezvládli. Nemám k tomu co dodat," marně hledal slova chomutovský forvard Radek Duda.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Chomutov – Zlín

V druhé dvacetiminutovce si oba celky začaly vytvářet šance až po její polovině. Piráti marně hledali recept na Kašíka a místo toho přišla další produktivní chvilka Zlína. Šlahař využil únik ranou do horního rohu Petersovy klece.

"Konečně jsme jako lajna nějak pomohli týmu, povedlo se nám to. Bylo důležité, že jsme dali první gól, takže se nám potom hrálo lépe. Moje lajna měla šancí hodně, ale mají velmi dobrého gólmana, který nám je vychytal. Nemuselo nás to ale mrzet, protože náš brankář zachytal ještě lépe," pochválil Honejsek Kašíka.

Potom sice první přečíslení nepotrestal Fořt, ale v tom následujícím se to podařilo Hermanovi a zařídil Beranům už čtyřbrankový náskok. V 34. minutě se dočkali také Piráti zásluhou Dudy. Na jeho gól už nikdo nenavázal ani v závěru protkaném tresty.

"Sportovně musíme uznat, že Zlín hrál fantasticky a zasloužil si vyhrát. Gratulujeme jim. Takhle nějak bychom si přáli, abychom se prezentovali my. Hráli jednoduše, bruslili, byli všude dřív a perfektně zavírali mantinely. Nenašli jsme na jejich hru absolutně klíč. Nevyužívali jsme prostředek hřiště, který byl volný, pak se hraje těžce. Ve všech činnostech hry jsme byli horší," uznal Duda.

Zlín na začátku posledního dějství nevyužil 40 vteřin trvající přesilovou hru pěti proti třem. V dalších minutách Chomutovští tlačili na zlínskou obranu, která však bez větších problémů odolávala. V závěru si hosté jen hlídali pohodlné vedení.

"Věděli jsme, o co hrajeme. Chomutov je předposlední, my jsme dvě pozice nad ním, takže rozdíl určitě oba týmy vnímaly. Hrálo se o šest bodů. Kdybychom prohráli, měli by nás na deset bodů, teď je to šestnáct, což je určitě lepší. Bylo to důležité utkání," dodal Honejsek.

36. kolo hokejové extraligy:

Piráti Chomutov - PSG Berani Zlín 1:4 (0:2, 1:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 34. Duda (Vantuch) - 2. P. Sedláček (E. Kulda, Žižka), 6. Honejsek (Okál, Herman), 30. Šlahař (D. Nosek, Freibergs), 32. Herman (Honejsek, Šlahař). Rozhodčí: Hradil, Úlehla - D. Jelínek, Malý. Vyloučení: 3:3, navíc V. Růžička ml. (Chomutov) 10 mi. Využití: 1:0. Diváci: 3421.

Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Dietz, Valach, Trefný, Antropov - T. Svoboda, V. Růžička ml., Marjamäki - J. Stránský, J. Sklenář, Raška - Duda, Vantuch, Tomica - Klhůfek, Huml, Koblasa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Zlín: Kašík - D. Nosek, Freibergs, Řezníček, Žižka, Valenta, M. Zbořil, M. Novotný - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - E. Kulda, P. Sedláček, Lakatoš - Šlahař, Fryšara, Popelka - Okál, Honejsek, Herman. Trenéři: R. Svoboda a Martin Hamrlík.

Ohlasy trenérů:

Vladimír Růžička starší (Chomutov): "Měli jsme hrozně špatný vstup do zápasu a ve stejném duchu jsme zbytek zápasu dohráli. Bylo to jedno z nejhorších utkání, které jsme odehráli."

Robert Svoboda (Zlín): "Podařil se nám vstup do utkání, využili jsme příležitosti a dostali jsme se do vedení 2:0. Domácí pak přidali, ale nám se podařilo jejich nápor odrazit. Když už jsme získali vedení 4:1, věřili jsme, že zápas zvládneme. Pozitivní je výkon Libora Kašíka, který dostal jenom jeden gól, a produktivita Honejskovy lajny."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články