Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Zlín má první šanci na postup, ve Vítkovicích ale nevyhrál dva roky

Praha - Hokejisté Zlína mají první šanci zajistit si postup do semifinále play-off extraligy. Vítěz základní části k tomu musí vyhrát na ledě Vítkovic, což se mu už více než 26 měsíců nepovedlo. Ostravský klub doma Berany porazil šestkrát za sebou. I proto Vítkovice věří, že se jim čtvrtfinále podaří prodloužit a vynutit si rozhodující sedmý zápas série.

Zlín - Vítkovice
zdroj: ČTK autor: Zdeněk Němec

Tým slovenského kouče Petera Oremuse ve čtvrtfinále Zlín doma dvakrát porazil, v nedělním pátém duelu ale prohrál jednoznačně 0:4. Zápas ztratil ve druhé třetině, ve které inkasoval všechny branky. První dvě dokonce v rozmezí 23 sekund.

"Budeme se chtít vrátit k hokeji, jaký jsme hráli v domácích zápasech. Jen tak budeme úspěšní. Každý, kdo chce být úspěšný, musí být trpělivý a disciplinovaný a proti Zlínu to platí ve zvýšené míře. Musíme zvládnout odehrát naplno celých šedesát minut, a ne jen dvacet," řekl Oremus. Vypjaté sérii dosud kralovaly domácí týmy. I proto vítkovický trenér věří v další úspěch v domácím prostředí. "Věřím, že zápas zvládneme a vynutíme si návrat na led Zlína k sedmému zápasu," dodal.

Zlín by se ale rád možného dramatu v sedmém utkání vzdal. K tomu se musí vyrovnat s podmínkami na širším ostravském kluzišti. "Na větším hřišti je víc pohybu a méně osobních soubojů, při kterých ubývají síly. Ve Vítkovicích to z toho důvodu bude trochu jiný hokej než u nás. My se na něj ale se nachystáme," uvedl asistent trenéra Juraj Jurík. "Vítkovice určitě budou dobře připraveny, ale i tak bychom chtěli mečbol proměnit," řekl Jurík.

Je nám líto, video expirovalo.
Před zápasem Vítkovice - Zlín
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články