Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín konečně zabral, poslední celek tabulky porazil Kometu Brno

Konečně. Ve Zlíně si oddechli, když jejich hokejisté v sedmnáctém kole extraligy konečně urvali výhru. Poslední celek tabulky rychle vedl, ale Kometa odpověděla dvěma góly. To však bylo naposledy, co v zápase hosté vedli. Domácí hokejisté rozhodli dvěma góly v poslední třetině a vyhráli 5:3. Přesto s osmi body zůstávájí v tabulce dál poslední. Třemi asistencemi se na úspěchu Beranů, kteří jsou i nadále poslední, podílel útočník Tomáš Mikúš.

Moravské derby sledovalo na Stadionu Luďka Čajky více než čtyři tisíce diváků a domácí fanoušky rozveselil již po 39 sekundách hry Trška, který využil zaváhání Komety ve vlastním pásmu a za pomoci teči soupeře zaskočil Tomka.

Aktivní Berani mohli následně jít i do dvoubrankového vedení, Vopelka ale střelou z první neuspěl. A tak se radovalo Brno. V 6. minutě uspěl střelou na bližší tyč v úniku Krištof a v čase 10:02 ze snadné pozice otočil skóre Mallet. Do šaten se ale přeci jen šlo za vyrovnaného stavu. Hostující Krištof nejprve trefil tyč, na druhé straně měl více štěstí Honejsek, jenž využil ideální přihrávky Karafiáta a připsal si druhý gól v sezoně.

Ve druhé třetině si domácí vytvořili tlak, ze kterého ve 27. minutě vytěžili podruhé v utkání vedení. Na střelu Vopelky sice Tomek zareagoval, Hejcman ale pohotově dorážel baseballovým úderem. Kometa se ale mohutně hnala opět za vyrovnáním.

Slibné šance si vypracovali Rákos, Ďaloga či Krištof, který podruhé v zápase mířil jen do brankové konstrukce. Právě Krištof byl ale dosti viditelnou personou duelu, což potvrdil pět minut před přestávkou. Po jeho přihrávce Horký z brejku vyrovnal.

Ve třetí části mohl Brno poslat do vedení Holík, jeho zakončení do odkryté branky ale na poslední zabránil vracející se Köhler. A tak ve 49. minutě šel do vedení potřetí Zlín. První trefu za Berany si zapsal Veselý, který se nejlépe zorientoval v nepřehledné situaci v brankovišti.

A ještě lépe bylo pro domácí šest minut před koncem. Zpoza branky "vyplaval" puk na Mikúše, ten zachoval chladnou hlavu a našel ještě lépe postaveného Vopelku, který překonal bezmocného Tomka. Kometa už se na zvrat nezmohla, Zlínu tak darovala jako první soupeř v sezoně všechny body.

"Dobře jsme začali, pak jsme ale udělali chyby a Kometa vývoj otočila," konstatoval po zápase zlínský trenér Luboš Jenáček, ale pochvaloval si, že se jeho tým ze stavu 1:2 opět dostal do vedení. "To bylo velmi důležité. To po zápasech, kdy jsme dávali jen jeden gól, bylo jako živá voda. Pak jsme si šli za vítězstvím, i když Brno má skvělý tým a individuality. Hrozili až do konce a jsme rádi, že jsme po tak dlouhé době získali tři body."

Brněnský kouč Jiří Kalous litoval ztraceného vedení 2:1. "Domácí si šli za vítězstvím. Měli jsme dost šancí na to, abychom utkání zvládli, ale našimi chybami jsme soupeři dovolili chodit do vedení a ti to zvládli. Jsem hodně naštvaný. Musíme si s tím poradit, mančaft je dobrý, ale někteří hráči už si musí hodně hluboko sáhnout do svědomí a my, pokud chceme uspět, tak musíme mít čisté svědomí, že jsme pro to udělali maximum. A to teď ne všichni mají."

PSG Berani Zlín - HC Kometa Brno 5:3 (2:2, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 1. Trška, 18. Honejsek (Karafiát), 27. Hejcman (Vopelka, T. Mikúš), 49. R. Veselý (T. Mikúš), 54. Vopelka (T. Mikúš) - 6. Krištof (Gulaši), 11. Mallet (Haščák), 35. Horký (Krištof, Gulaši). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Špůr, Klouček. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 4215.

Zlín: Huf - O. Němec, Suhrada, Ferenc, Trška, Gazda, Žižka - Vopelka, Hejcman, T. Mikúš - R. Veselý, Honejsek, Köhler - Flynn, A. Zbořil, Frömel - Sebera, P. Sedláček, Karafiát. Trenér: Jenáček.

Brno: Tomek - D. Mikyska, Ďaloga, Roth, Kučeřík, L. Forman, Gulaši - Vincour, Krištof, Kollár - Horký, P. Holík, Zaťovič - Mallet, R. Pavlík, Haščák - Šoustal, Rákos, Dočekal. Trenér: Kalous.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články