Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zlín i Plzeň se v extralize hledají, kdo na Čajkově stadionu zabere?

Úterní program nejvyšší hokejové soutěže nabídne šest zápasů. Za šlágr lze označit souboj šestého Hradce Králové s třetí Mladou Boleslaví, na kterou Mountfield ztrácí pět bodů. Vedoucí Sparta se bude snažit potvrdit roli favorita proti posledním Českým Budějovicím, po třech porážkách za sebou chce ukončit sérii nezdarů čtvrtá Plzeň na ledě předposledního Zlína. Přímý přenos tohoto utkání sledujte od 17:30 na ČT sport a webu ctsport.cz.

Zlín dvakrát v řadě prohrál a v duelech vstřelil jen jeden gól. Úkol Beranů je proto před dalším střetnutím jasný – zlepšit produktivitu. "Bez gólů nemůžeme uspět, je potřeba se chytit třeba nějakým škaredým zápasem," přeje si útočník Jiří Ondráček. 

Plzeň si připsala jen bod z předchozích tří utkání. "Stále nejsme kompletní, ale myslím si, že už se vracíme zpět do herního režimu, kdy naše hra vypadá tak, jako když jsme hráli dobře. Musíme se toho držet a věřit, že budeme opět vyhrávat," řekl obránce Peter Čerešňák.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Vítkovice - Zlín

Hradec Králové prohrál s Mladou Boleslaví pětkrát za sebou. "Myslím, že v poslední době hrajeme slušný hokej. I naposledy v Brně jsme měli dobrý pohyb a podali koncentrovaný výkon. Nyní nás čekají opravdoví bruslaři, kteří hrají jednoduchý nepříjemný hokej a hodně napadají. Doufám, že sérii s nimi utneme," prohlásil útočník Petr Koukal.

Mladá Boleslav získala ze dvou posledních vystoupení jediný bod, v neděli vyšli Středočeši naprázdno s Litvínovem (2:3). "Nepomohli jsme si v přesilovce, ale bohužel jsme ani bruslařsky nějak nestíhali. Musíme si k tomu něco říct a příště si pohlídat vstup do utkání. Když nebudeme makat, nemůžeme porazit nikoho," zdůraznil útočník Pavel Kousal.

Sparta může v čele poodskočit, neboť druhý Třinec, na jehož ledě prohrála v neděli nájezdy, nastoupí v Litvínově až ve středu. "Proti Ocelářům jsme nepředvedli špatný výkon, ale bylo tam pár momentů, v nichž jsme mohli hrát o chlup lépe. Musíme se podívat, co se nám nepodařilo. A do příštích zápasů se zlepšit," uvedl zkušený obránce Milan Jurčina.

Jihočeši po dvou těsných porážkách ztrácí i nadále na třináctý Zlín pět bodů. "Sparta je kvalitním soupeřem, ale když zlepšíme koncovku, tak máme rozhodně šanci na vítězství. Stále nám chybí góly. To je to, co nás nejvíce v posledních zápasech trápí. Musíme se začít tlačit mnohem více do brány," nabádal mladý obránce Šimon Kubíček.

Olomouc nadále symbolizují kolísavé výsledky – vítězství poměrně pravidelně prokládají porážkami. Kohouti tentokrát budou čelit Kometě, které podlehli sedmkrát z posledních osmi měření sil. "Musíme být důraznější v jejich třetině, abychom se dostávali na dorážky a více se drželi na puku. To bude klíč k úspěchu," mínil olomoucký bek Jan Švrček.

Kometa v neděli poprvé v tomto roce poznala, jak chutná porážka bez zisku bodu. Žádný zásadní vliv to ale na její hru a koncepci mít nebude. Olomouc je pro ni v této sezoně příjemným soupeřem, dvakrát ji porazila. "Musíme zvýšit důraz v koncovce a více se cpát před bránu," prohlásil asistent trenéra Jan Zachrla.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Karlovy Vary - Olomouc

Hokejisté Pardubic vyhráli poslední tři utkání, ale bojují s velkou marodkou v ofenzivních řadách. V duelu s Vítkovicemi pomůže v útoku Horký, jehož klub získal výměnou za beka Hollanda z Brna. "Bohužel jsme si z Budějovic přivezli dalšího zraněného útočníka. Proto jsme hledali možnost pro doplnění útoku," vysvětlil sportovní manažer Dušan Salfický.

Vítkovice vyhrály z posledních pěti kol čtyřikrát a vypracovaly si už výrazný bodový polštář na předposlední Zlín. "Výsledky Pardubic jsou velice dobré. Hodně mladých útočníků, bruslařsky zdatní, výsledky posledních kol mluví jasně, ale my bychom tam měli jet sebevědomě a s odhodláním udělat výsledek," burcoval vítkovický kouč Miloš Holaň.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Pardubice

Liberec se v souboji s Karlovými Vary pokusí natáhnout sedmizápasovou bodovou šňůru, při níž se pětkrát radovali z vítězství. Bílí Tygři v patnácti duelech od série pěti utkání bez bodového zisku na přelomu listopadu a prosince vyšli jen dvakrát naprázdno.

Karlovy Vary ztrácí jen tři body na první šestku, další dva pak na čtvrté místo. Západočeši však mají zápas k dobru. "Nedáváme si žádné přehnané cíle. Čeká nás duel s kvalitním soupeřem a my budeme chtít předvést solidní výkon. Samozřejmě to bude zajímavé, přece jen jsem tam ještě před dvěma týdny působil," prohlásil útočník Tomáš Rachůnek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň - Liberec
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články