Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zlín dotahoval marně, Vítkovice trestaly v přesilovkách

Vítkovice daly rychle zapomenout na porážku v Plzni. Ostravané si proti Zlínu ve 49. kole extraligy pomohli přesilovými hrami, když hned čtyři proměnili, a nakonec slavili triumf 6:4. Hruškův útok vyprodukoval čtyři góly. Berani dvakrát snížili na rozdíl jediné branky, ale srovnat se jim nepodařilo. 

"Jsme rádi, že jsme tady získali tři body. Plus z dnešního utkání jsou přesilovky, v nichž jsme dali čtyři góly, negativum je spousta zbytečných vyloučení, to se nesmí opakovat," prohlásil Radek Philipp, dnes opět zaskakující v roli hlavního kouče místo Miloše Holaně.

Zatímco Zlínští již jakoukoliv naději na play-off ztratili, Ostravané stále bojují o to, aby předkolo začínali doma. A start do utkání měli skvělý. Už ve druhé minutě je poslal do vedení Krenželok, který svou aktivitou na brankovišti potrestal vyloučení Novotného.

Za 33 sekund vedli Vítkovičtí už 2:0. Mallet našel nahrávkou z rohu před brankou Kaluse, který zamířil přesně nad rameno Kořénka. První třetinu plnou gólů poté obohatili i domácí, když v sedmé minutě skvělou nahrávku naslepo od Honejska uklízel Šlahař do prázdné branky.

"Vždycky je super, když vám takto vyjde začátek, sehráli jsme tam skvěle přesilovku. Jen je škoda, že jsme si nechali vzápětí dát branku na 1:2, jinak by se ten zápas vyvíjel asi v ne tak divokém tempu, ale aspoň padlo plno gólů," řekl útočník vítězů Jan Hruška.

Ridera za chvíli znovu vedla o dvě trefy, když Černého ránu doklepl po bekhendové kličce Irgl, jenže Berani i tentokrát zvládli reagovat: Kubišovu pobídku proměnil střelou z první Vopelka 2:3.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín – Vítkovice

Vysoké tempo zápasu následně přerušilo po faulu Kocha zranění domácího Šlahaře, který opustil bojiště na nosítkách. Po tomto zákroku hrál Zlín 93 sekund pět na tři, skórovat se však Beranům nepodařilo. A pak zase úřadovali hosté, v 18. minutě na 4:2 zvyšoval Hruška, pátý gól Vítkovic z trestného střílení ale Svačina nepřidal.

V polovině duelu se domácím naskytla příležitost hrát přesilovku, během chvíle však z toho bylo oslabení ve třech a Ostravané trestali. Na kruh dostal puk Lakatoš a nemýlil se. Za Berany mohl korigovat Kubiš, v samostatném úniku však neuspěl.

Zlínští sice na startu třetí části využili ještě trestu Malleta ze druhé třetiny a snížili na 3:5 po trefě Ference, na soupeře už se ale dotáhnout nedokázali. Na 6:3 dával při další dvojnásobné přesilovce Krenželok. Zlín už jen korigoval v 59. minutě taktéž při hře pět na tři trefou Vopelky. Ten se stejně jako Krenželok prosadil podruhé.

"Hrozný vstup do utkání, strašidelný. Od toho se to celé odvíjelo, pak ta psychika není vůbec dobrá, tahali jsme za kratší konec až do konce zápasu. Je to těžké, ale pořád mají hráči na zádech své jméno a vepředu logo klubu, je potřeba to dohrát se ctí, nemůže to být ostuda. Nepostup do play off je ale jasný neúspěch, každý zápas trpíme my na střídačce, hráči, fanoušci u televize. Těch důvodů je šíleně moc," prohlásil asistent zlínského trenéra Martin Hamrlík.

49. kolo hokejové extraligy:

PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 4:6 (2:4, 0:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Šlahař (Honejsek, Okál), 12. Vopelka (Kubiš, Žižka), 42. Ferenc (Gazda, Honejsek), 59. Vopelka (Okál, Gazda) - 2. L. Krenželok, 3. M. Kalus (Mallet), 10. Irgl (R. Černý), 18. J. Hruška (L. Krenželok, Pyrochta), 31. Lakatoš (Svačina), 46. L. Krenželok (Svačina, Irgl). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 7:8, navíc Koch (Vítkovice) 10 min. Využití: 2:4. Bez diváků.

Sestavy: Zlín: Kořének - Žižka, Řezníček, Gazda, M. Novotný, D. Nosek, Ferenc, Matyáš Hamrlík - Vopelka, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Okál - J. Ondráček, P. Sedláček, Chludil - Luža, Karafiát, Sebera. Trenér: R. Svoboda.

Vítkovice: Dolejš - R. Černý, Galvinš, L. Kovář, Pyrochta, L. Doudera, Koch - Lakatoš, J. Hruška, L. Krenželok - Irgl, Stach, Svačina - M. Kalus, Flick, Mallet - Dej, Werbik, Fridrich - od 21. navíc J. Mikyska. Trenér: Philipp.

Ohlasy po utkání

Martin Hamrlík (Zlín): "Hrozný vstup do utkání, strašidelný. Od toho se to celé odvíjelo, pak ta psychika není vůbec dobrá, tahali jsme za kratší konec až do konce zápasu. Je to těžké, ale pořád mají hráči na zádech své jméno a vepředu logo klubu, je potřeba to dohrát se ctí, nemůže to být ostuda. Nepostup do play off je ale jasný neúspěch, každý zápas trpíme my na střídačce, hráči, fanoušci u televize. Těch důvodů je šíleně moc. Poprvé nastoupil v extralize junior Luža, měl to těžké hrát v týmu, co furt prohrává. Dnes zase vypadli Sedláček a Šlahař, ten je snad v pohodě až na otřes mozku. Těch zranění už je strašně moc a do konce sezony se asi nikdo nevrátí. Máme ještě nějaké juniory, ale tak to nejde, nemůžeme to celé hrát s juniorama."

Radek Philipp (Vítkovice): "Jsme rádi, že jsme tady získali tři body. Plus z dnešního utkání jsou přesilovky, v nichž jsme dali čtyři góly, negativum je spousta zbytečných vyloučení, to se nesmí opakovat."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články