Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Zlín doma nedal šanci Pardubicím a vrátil se na vítěznou vlnu

Po těsné porážce v Liberci zapsali hokejisté Zlína další skalp soupeře. Ve 33. extraligovém kole zdolali Pardubice i díky dvěma gólům Bedřicha Köhlera a radovali se popáté z posledních šesti utkání. Poslední Dynamo naopak prohrálo šestý ze sedmi zápasů.

Antonín Honejsek ze Zlína se raduje z gólu
zdroj: ČT4 autor: Dalibor Glück

"Projevuje se na nás vnitřní síla, dříve jsme seděli v kabině s myšlenkami typu hlavně neprohrát, radši jsme hráli venku. No a teď doma jdeme s jasným cílem vyhrát," pochvaloval si Köhler.

Zlín v předchozích dvou střetnutích před vlastními příznivci vstřelil dohromady 14 gólů a také tentokrát začal náporem. Skóre se však Beranům ze začátku otevřít nepodařilo. Hosté měli svou možnost po chybné rozehrávce Freibergse, ale Kašík byl úspěšnější jak při první střele, tak při dorážce Kusého.

V polovině úvodní části hrálo Dynamo oslabení, domácí vykombinovali dobrou akci, na jejímž konci pálil Ferenc, ale pouze do Kacetla. Ve 13. minutě už nicméně šli do vedení, když Řezníčkův pokus tečoval úspěšně Köhler. Za 65 sekund měli Východočeši už dvoubrankové manko - přesilovkovou akci po ose Šlahař, Okál zakončil do prázdné branky Honejsek.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Zlín - Pardubice

Pardubicím se ovšem podařilo dostat zpět po sedmi minutách prostředního dějství, kdy sice Kašík nejdříve odolal, ale nakonec přece jen dostal kotouč za brankovou čáru Kolář.

Zlínu vrátil šest sekund před koncem druhé třetiny dvoubrankové vedení Köhler. Při přečíslení dva na jednoho překvapil nejen Kacetla, zakončení vzal na sebe a nekompromisní ránou příklepem poslal puk na bližší tyčku. Zároveň se touto brankou dostal na desáté místo historické tabulky zlínských střelců, doposud jich ve žlutomodrém dresu obstaral 120.

"Je to pěkná meta, vážím si toho. Zlín je klub s obrovskou historií, několika střelci a hráči s velkými jmény. Je to pro mě určitě prestižní záležitost," doplnil Köhler.

Ve 46. minutě si Dynamo zahrálo první početní výhodu, přičemž snížit v ní mohl Látal, který ale selhal, když z bezprostřední blízkosti místo do prázdné branky pálil do boční sítě.

Podobnou možnost měl o chvíli později na druhé straně při vyloučení právě Látala také Ferenc, ani on však ukazatelem stavu nepohnul. Beranům to ale vadit nemuselo, při power-play Pardubic dal razítko na jejich výhru Fryšara.

"Bohužel jsme první třetinu, skoro jako vždy, prohráli 0:2. Měli jsme v ní tři vyloučení, nedaří se nám držet hru v nějakých kolejích, hrát jednoduše a týmově. Potom přišlo vzepětí, dostali jsme se na kontakt. Věřili jsme ve druhé třetině ve srovnání, ale po opakované hrubé chybě jsme dostali branku na 3:1, takže tlak byl zase pryč," uvedl asistent trenéra Pardubic Michal Mikeska.

PSG Berani Zlín - HC Dynamo Pardubice 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Köhler (Řezníček, Šlahař), 15. Honejsek (Okál, Šlahař), 40. Köhler (Okál), 59. Fryšara (Claireaux) - 27. J. Kolář. Rozhodčí: Kika, Štefík - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 5249. 

Zlín: Kašík - D. Nosek, Žižka, Ferenc, Freibergs, Řezníček, M. Novotný, Buchta - J. Ondráček, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Köhler - Claireaux, Fryšara, Dufek - Okál, P. Sedláček, Popelka. Trenér: R. Svoboda.

Pardubice: Kacetl - J. Zdráhal, J. Kolář , Hollland, Eklund, T. Voráček, J. Mikuš, Ivan - Tybor, Mandát, Svačina - O. Machala, Poulíček, Harju - D. Kindl, Jenyš, M. Látal - M. Beran, R. Vlach, Kusý. Trenér: Razým.

Robert Svoboda (Zlín): "Nebyl to jednoduchý zápas. Pardubice vůbec nehrají špatně a mají šikovné hráče s dobrým pohybem. Rozehráli jsme utkání dobře, pomohli jsme si gólem v přesilovce, i když z těch jsme mohli klidně vytěžit i víc - hráli jsme je dnes fakt dobře. Ve druhé třetině jsme inkasovali a změnil se obraz hry, zlomila to ale branka šest vteřin před koncem druhé třetiny. Bylo to 3:1, tým si zase věřil. Určitě stojí za zmínku to, že Kašík zachytal velmi dobře. Přišli jsme o útočníka Ondráčka a obránce Buchtu - uvidíme, jak to bude vypadat. Snad bude možnost si vypomoct hráči z Přerova, máme úzký kádr."

Michal Mikeska (Pardubice): "Chtěli jsme se soustředit na první třetinu, aby byla dobrá. Věděli jsme, že v ní umí Zlín vyvinout velký tlak, z čehož plynou přesilové hry. Chtěli jsme hrát zodpovědně ze třetiny, jednoduchý hokej na brejky, ale bohužel jsme první třetinu, skoro jako vždy, prohráli 0:2. Měli jsme v ní tři vyloučení, nedaří se nám držet hru v nějakých kolejích, hrát jednoduše a týmově. Potom přišlo vzepětí, dostali jsme se na kontakt. Věřili jsme ve druhé třetině ve srovnání, ale po opakované hrubé chybě jsme dostali branku na 3:1, takže tlak byl zase pryč. Nepovedla se nám ani power-play. Hra je pořád stejná, nejde nám to, chybí v ní jednoduchost a účelnost."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články