Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Vítkovice ovládly divokou první třetinu, pak i nájezdy. Zlín díky bodu opustil poslední místo

V první třetině pětigólová smršť a rozuzlení v nájezdech. Zápas Vítkovic se Zlínem nabídl divákům atraktivní podívanou. Ostravané ve střetnutí 15. kola extraligy nakonec uspěli 4:3 po samostatných nájezdech. Rozhodující penaltu obstaral Patrik Zdráhal. Berani se alespoň odlepili od posledního místa v tabulce.

Utkání Vítkovice - Zlín
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"My jsme po celý zápas nenašli energii, rychlost, nebyl to úplně povedený výkon. Zlín v takovém komplexním hodnocení byl určitě lepším týmem. Otevřeně přiznávám, že to bylo velice šťastné vítězství," prohlásil vítkovický trenér Jakub Petr.

Zlín sice zahájil aktivně, ale vyloženou šanci hned promarnil Nosek a domácí se po brejku zásluhou Deje z první návštěvy zlínského pásma ujali v 86. sekundě vedení.

Hosté však kontrovali brzy: Kubiš dostal v šesté minutě přihrávku mezi obránce, kterým dokázal ujet, a kličkou zasunul puk za čáru.

Berani tvořili hru, měli navrch i více šancí. Vedení jim mohl v přesilovce zajistit znovu Nosek, ale jeho tečovaná střela zazvonila na tyč. Pak navíc nepokryli vyloučeného Werbika, který se po návratu z trestné lavice dostal do úniku a prostřelil Čiliaka. Bývalý zlínský hráč vstřelil svému mateřskému klubu svůj první extraligový gól.

Zlín i podruhé dokázal zanedlouho odpovědět. Jeglič zachytil za vítkovickou brankou Trškovu rozehrávku a Šlahař bez přípravy zavěsil pod horní tyčku. Ještě v první dvacetiminutovce ale Vítkovickým vrátil náskok Roman, který nenápadným bekhendovým pokusem překvapil Čiliaka.

"Začátek nám nevyšel. I když jsme tlačili, dostávali jsme branky. Ale aspoň jsme to pak dotáhli do prodloužení. Myslím, že se zvedáme, akorát koncovka nás pořád trápí," řekl hostující útočník Pavel Kubiš.

Hosté do druhé části vstoupili se změnou v bráně; Čiliaka po třech obdržených gólech nahradil Huf. A Zlín pokračoval v aktivitě. I potřetí dokázal těsnou ztrátu srovnat. Po tlaku v útočném pásmu a sérii rychlých přihrávek se z první do puku opřel Gazda a příklepem překonal Svobodu. "Od druhé třetiny se naše hra rapidně zlepšila," pochvaloval si asistent zlínského trenéra Martin Hamrlík.

Hosté měli i potom více ze hry. Milimetry dělily od vedoucího gólu Kubiše, jeho dorážku však v brankovišti vyrazila Bodákova hokejka. Kubiš nedokázal zblízka pokořit Svobodu ve 46. minutě, Honejsek ze závaru trefil tyčku a Kubišovi nevyšel ani další pokus. Dvě minuty před koncem tak málem hosty vytrestal po dalším návratu z vyloučení Werbik, ale jeho ráně chyběla přesnost.

Prodloužení přineslo spoustu šancí, ty největší spálili Gregorc a Nosek. V nájezdech určila vítěze čtvrtá série, ve které skóroval Zdráhal. "Měli jsme na víc než na bod. Ale v naší situaci je i bod dobrý. Šance tam byly. Úplně nám to nelepí, ale věřím, že se to otočí," dodal Kubiš.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Vítkovice Ridera - PSG Berani Zlín 4:3 po sam. nájezdech (3:2, 0:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 2. Dej (E. Němec, P. Zdráhal), 11. Werbik (Mallet, M. Svoboda), 18. O. Roman (Schleiss, Trška), rozhodující sam. nájezd P. Zdráhal - 6. Kubiš (Claireaux), 16. Šlahař (Herman, Jeglič), 25. Gazda (Žižka, Jeglič). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:3. Bez využití. Diváci: 3255.

Sestavy:

Vítkovice: M. Svoboda - Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška, Bodák - Lakatoš, O. Roman, Schleiss - Vopelka, Š. Stránský, P. Zdráhal - Dej, E. Němec, Mallet - Kurovský, Werbik, Guman. Trenéři: Petr a Trnka.

Zlín: Čiliak (21. Huf) - Freibergs, Ferenc, Řezníček, D. Nosek, Žižka, Buchta, Gazda - Kubiš, P. Sedláček, J. Ondráček - Köhler, Claireaux, Honejsek - Herman, Jeglič, Šlahař - Popelka, Fryšara, Š. Kratochvil. Trenéři: R. Svoboda, Martin Hamrlík a Hrazdira.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články