Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec rozhodl zápas s Libercem třemi góly ve druhé třetině

Hokejisté Třince v repríze finále minulé sezony porazili Liberec 5:2 a udrželi vedení v tabulce. Hosté drželi šanci na body celou první třetinu a ještě v úvodu druhé, vyrovnali na 1:1. jenže poté už byli domácí hráči nebezpečnější a důraznější a ve střední části hry zápas rozhodli. Dvěma trefami se na tom podílel útočník Michal Kovařčík. 

Třinec - Liberec
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

"Hráli jsme s nimi ve finále šest zápasů, známe je dobře. Myslím si, že to byl parádní zápas a že náš gólman byl lepší. Pochytal jejich šance a my jsme dali dva rychlé góly (na 3:1) a to podle mě rozhodlo," uvedl Michal Kovařčík.

První třetina nabídla vyrovnaný hokej, gólové šance ale přišly až v jejím závěru. Třineckého útočníka Chmielewského nejdříve vychytal z blízka Peters a následnou dorážku do odkryté branky zblokoval Ondřeji Kovařčíkovi Kolmann. Oceláři se přesto ujali vedení, Dravecký v přečíslení dva na jednoho nic nevymýšlel a našel mezírku v postoji brankáře Peterse.

Liberec vyrovnal ze stejné herní situace, i když s odlišným zakončením. Ordoš vzal v brejku zodpovědnost na sebe, dostal se před Bartošáka, který jeho šanci chytil, ale dotlačil ho do branky i s pukem bránící Galvinš. Rozhodčí zkoumali gól i u videa a uznali ho.

Vzápětí mohl otočit skóre Adam Musil, ale netrefil puk před prázdnou brankou. Ve stejném střídání se zjevil na druhé straně v šanci i jeho bratr David. Oba sourozenci nastoupili proti sobě poprvé. "Neprožíval jsem to nějak zvláštně. Asi bych je radši viděl u večeře než na ledě," řekl jejich otec František, který zápas sledoval z hlediště s manželkou Andreou.

Na ledě se v této pasáži začalo i více jiskřit, což způsobil i krosček Šmída do beder Vrány, který zamířil na ošetřovnu. První centr Ocelářů se později vrátil do hry.

Třinec znovu vedl po rychlé akci, při níž se Kovařčík ocitl sám před Petersem, neukvapil se, potáhl si puk do strany a pohodlně skóroval. Za půl minuty zvýšil Adamský, který dorazil střelu Kofroně.

Následovala pasáž šancí hostů. Filippiho střelu v brejku dva na jednoho kryl Bartošák, Bulíř promáchl v situaci, kdy měl před sebou odkrytou branku, a Vlach trefil v oslabení břevno. A tak přišel trest. Kovařčík chvíli po přesilové hře obkroužil branku a zvýšil. S Libercem mohlo být ještě hůře. Hrňa se v krásné individuální akci obtočil kolem Hanouska, ale bekhendový blafák nedotáhl.

Třetí třetina patřila Liberci. Osamocený Birner si na Bartošáka nepřišel, ale Bulíř už uspěl, když odvážně vtrhl mezi čtveřici hráčů, dostal se za ně a bekhendovým blafákem snížil. Hosté pokračovali v tlaku, Havlínovu střelu zastavila tyč. Bulířovu střelu z mezikruží chytil Bartošák ramenem.

"Šance byly, ale byly i proti nám a soupeř těch svých dokázal využít. Musíme začít víc bojovat, vyhrávat osobní souboje. Tím to zlepšit," podotkl Adam Musil, který stále čeká na první extraligový gól. "Poradil bych mu uklidnit se. Adam je impulzivní, chce, aby se věci staly hned. Člověk musí mít v životě trpělivost a chvíli počkat. Ale to se mladému hráči těžko říká. Jsem přesvědčený, že to přijde. On to ví taky, ale musí pracovat a práce ho k tomu dostane," doplnil František Musil.

Další drama odmítl v 52. minutě Hrehorčák, který v pádu doklepl volný puk v brankovišti do prázdné branky. Hosté zůstávali aktivní, ale skóre se už nezměnilo. Liberec tak potřetí za sebou prohrál, nepomohl mu ani návrat trenéra Augusty na střídačku.

"Začali jsme hrát teprve ve třetí části, tu druhou jsme působili velmi špatně, prohrávali jsme osobní souboje. Hrát dobře jen dvacet minut, to je málo proti každému soupeři a už vůbec to nemůže stačit na Třinec," řekl hostující kouč.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Dravecký (Marcinko), 26. M. Kovařčík (M. Stránský, Krajíček), 27. Adamský (Kofroň), 34. M. Kovařčík (O. Kovařčík, Galvinš), 52. Hrehorčák (O. Kovařčík) - 23. Ordoš (L. Krenželok), 46. Bulíř (Šmíd, Peters). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 4296.

Třinec: Bartošák - Kundrátek, Gernát, Krajíček, M. Doudera, D. Musil, Galvinš - Chmielewski, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Dravecký - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Polanský, Adamský. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Liberec: Peters - Hanousek, Šmíd, Havlín, Derner, Graborenko, Kolmann, Knot - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Filippi, Marosz - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, A. Musil, J. Vlach. Trenéři: Augusta a Jiří Kudrna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články