Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Sparta zvládla bitvu nervů proti Třinci a zdramatizovala souboj o Prezidentský pohár

V přímém souboji o Prezidentský pohár uspěla ve 49. kole extraligy druhá Sparta, která porazila vedoucí Třinec 4:2 a tři zápasy před koncem základní části snížila manko na první místo na jediný bod. Slezané dvakrát srovnali krok, ale na trefy Sukela a Formana už odpověď nenašli.

Utkání Sparta – Třinec
zdroj: ČTK autor: Michaela Říhová

"Jsem rád, jak jsme se po třech domácích porážkách v uvozovkách vzpamatovali. Myslím, že jsme hráli celých 60 minut dobrý hokej a jsem rád, že jsme se jim přiblížili. Samozřejmě to nemáme ve svých rukou, ale budeme se snažit v dalších zápasech získat co nejvíce bodů a na konci základní části uvidíme, jak to dopadne," řekl kapitán domácích Michal Řepík, který v zápase vstřelil gól a připsal si asistenci.

V opatrném úvodu prověřil připravenost domácího brankáře Saláka polský útočník Chmielewski, neuspěl však stejně jako na druhé straně Dvořák. Skóre se poprvé změnilo až v 11. minutě, kdy se od Poláška dostal zpoza branky puk k Řepíkovi a kapitán Sparty si připsal 25. gól v sezoně.

Nejproduktivnější hráč Pražanů mohl ve 14. minutě přidat další branku, Štěpánka však tentokrát nepřekonal. I díky tomu mohli Oceláři o minutu později vyrovnat. Ideální přihrávku Chmielewského zužitkoval Ondřej Kovařčík.

V 18. minutě zlikvidoval Salák skvělými zákroky šance Vrány a Doudery, vzápětí hráli hosté v šesti, Sparta dostala výhodu přesilové hry a potvrdila, že je v této herní činnosti nejlepší v soutěži. Pět sekund před koncem třetiny ji zpět do vedení posunul Sobotka.

"Michal Řepík mi dobře posunul puk na osu hřiště a já jsem se pak soustředil na to, abych trefil branku. Jsem rád, že střela nakonec prošla až do branky. Ten gól nám strašně moc pomohl, jelikož jsme se vrátili zpět do vedení," řekl Vladimír Sobotka.

Slezané však hned na začátku druhé třetiny dokázali zásluhou Kundrátka vyrovnat. Vzápětí se hosté ubránili v oslabení, 17 sekund po návratu Stránského na led se ale Sparta přece jen prosadila. Štěpánka prostřelil Sukel. Až poté si početní výhodu zahráli i Oceláři, faul Zikmunda však nepotrestali.

Hosté byli aktivnější a výrazně více práce než Štěpánek měl Salák. Ve 43. minutě se mu podařilo zlikvidovat příležitosti Draveckého s Romanem, následně lapačkou vyřešil i šanci nejlepšího extraligového střelce Stránského.

"Sparta dobře bránila, ale přesto jsme nějaké šance měli. Asi jsme ale málo clonili a chodili před brankáře," řekl Matěj Stránský, který nebyl se svým výkonem spokojený. "Dnes to beru na sebe. V první třetině jsem byl hrozný. Ve třetí jsme nějaké šance měli, ale jak jsem řekl, beru to na sebe," dodal autor 32 branek v sezoně.

Místo vyrovnávací branky se však počtvrté prosadila Sparta. Košťálkovu střelu pohotově dorazil volný Forman.

Výhru poté Pražané uhájili i při dlouhé power-play soupeře, při které trefil Růžička dvakrát tyč. "Teď jsme všichni zklamaní, ale máme před sebou tři zápasy, máme jeden bod náskok před Spartou a máme to ve svých rukou. Hodíme to za hlavu a připravíme se na úterní zápas, kdy se po delší době představíme doma," řekl trenér Ocelářů Václav Varaďa.

49. kolo hokejové extraligy:

HC Sparta Praha - HC Oceláři Třinec 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 11. Řepík (Horák), 20. Sobotka (Řepík, Horák), 25. M. Sukeľ (Polášek, Říčka), 52. Forman (M. Sukeľ, Košťálek) - 15. O. Kovařčík (Chmielewski, Gernát), 22. Kundrátek (M. Kovařčík, O. Kovařčík). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sparta: Salák - T. Dvořák, Jurčina, Němeček, M. Jandus, Košťálek, Polášek, Kalina - Řepík, Horák, Rousek - Kudrna, Tomášek, Sobotka - Říčka, Pech, Buchtele - Forman, M. Sukeľ, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Freibergs, Kundrátek, Zahradníček - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Rodewald, Marcinko, Kurovský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články