Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Plzeň neměla s Pardubicemi větší problémy a uspěla pošesté v řadě

V posledním utkání 15. kola extraligy Plzeň zdolala Pardubice 5:2. Západočeši jsou nadále na čele tabulky a v základní hrací době ještě neprohráli. Naopak Východočeši stále čekají na první výhru za tři body. Petr Straka se prosadil dvakrát, Milan Gulaš přidal další gól.

Hokejisté Plzně se radují z gólu
zdroj: ČTK autor: Miroslav Chaloupka

"Pohled na tabulku je určitě příjemný. Nám se povedl start do sezony, který je vždycky důležitý. Vypadá to, že i po té pauze jsme na to navázali. Vážíme si toho a budeme se snažit v tom pokračovat," těšilo dvougólového střelce Straku dosavadní postavení Plzně v čele tabulky.

Hosté mohli velmi brzy otevřít skóre, Kusý ale před odkrytou brankou nestačil vystřelit a naopak po necelých dvou odehraných minutách prostřelil Suchý nenápadnou střelou mezi betony pardubického gólmana Kantora.

V nezvykle tiché hale se přesto domácí dostávali do tempa zvolna a dobře bruslící Východočeši znovu zahrozili šancí Mandáta. Na druhé straně mezi kruhy nekrytý Kracík ve 14. minutě zblízka trefil jen břevno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Plzeň – Pardubice

"Myslím si, že bohužel jsou pořád v naší hře výpadky. Nehrajeme šedesát minut. Nesmíme být tolik vylučovaní, to nás teď stojí zápasy. Mám radost, že tam byla vidět bojovnost, dohrávali jsme soupeře. Bohužel znovu za nula bodů," prohlásil po zápase pardubický útočník Vladimír Svačina.

Po přestávce po zadovce Mandáta v dobré pozici netrefil branku Svačina a za chvíli při samostatném úniku nedotáhl svůj blafák proti klečícímu Frodlovi Tybor. Ve 24. minutě ukázal lepší zakončení Gulaš, který objel útočné pásmo a přesnou střelou zvýšil na 2:0. Hosté dokázali odpovědět trefou Kousala, jenž uspěl ranou zápěstím z levého kruhu.

Snahu o vyrovnání si hráči Dynama rychle zkomplikovali dvěma tresty za zdržování hry a "indiáni" přesilovku pět na tři zužitkovali, když ve 28. minutě po ideální přihrávce Roba skóroval bez přípravy Musil.

Vzápětí po chybné rozehrávce Frodla zamířil Poulíček pouze do levé tyče a ve 32. minutě během oslabení neuspěl při přečíslení dvou na jednoho ani Claireaux. Naopak udeřilo znovu na druhé straně, když krátce po skončení hry čtyři na čtyři zvýšil tvrdou střelou z levého křídla na 4:1 Straka. Při další přesilovce pálil ještě zblízka mimo volný Kodýtek.

Během úvodní desetiminutovky závěrečné části hosté zjednodušili hru a donutili domácí k nedovoleným zákrokům. Ve 49. minutě potrestal vyloučení Musila po křížné přihrávce Blümela přesnou ranou bez přípravy Svačina. Západočeši aktivní hrou nepouštěli soupeře do dalších příležitostí, naopak zvýšit vedení mohl aktivní Gulaš. Při závěrečné power-play Dynama upravil na konečných 5:2 svým druhým gólem Straka.

"Je to pro nás teď strašně těžké. Moc chceme, ale je to celé svázané. Chybí nám lehkost. Chceme hrát dobře vzadu a opět dostaneme pět gólů. Strašně se nadřeme na góly a lacině je dostáváme. Přesný opak byl vidět na Plzni, daří se jí," konstatoval Svačina.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Dynamo Pardubice 5:2 (1:0, 3:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 2. F. Suchý (Kracík), 24. Gulaš (Pour), 28. P. Musil (Rob), 32. P. Straka (V. Lang, Eberle), 60. P. Straka - 27. R. Kousal (Blümel), 49. Svačina (Blümel, J. Mikuš). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Bez diváků.

Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Kvasnička, Vráblík, Budík, L. Kaňák - Gulaš, Mertl, Pour - Rob, P. Musil, Stach - F. Suchý, Kracík, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Mikuš, J. Zdráhal, Bučko, Holland, Zacharčuk - Svačina, Poulíček, Mandát - Tybor, R. Kousal, Blümel - Kusý, Claireaux, Paulovič - M. Machač, Anděl, T. Zeman. Trenér: Razým.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články