Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
VK Lvi Praha - VK Trox Příbram

Jergl odmítl nájezdy. Olomouc zvládla proti Plzni další prodloužení

Také druhý prodlužovaný zápas v sérii mezi Olomoucí a Plzní zvládla lépe Mora. Hanáci vedli ve třetím čtvrtfinále play-off už 2:0 po trefách Galvase se Strapáčem, ale hostující Němec s Indrákem si vynutili prodloužení. V něm ale zaúřadoval olomoucký Jergl v čase 78:25. Moravané vedou 2:1 na zápasy.

Brankář Olomouce Branislav Konrád v souboji s Václavem Nedorostem z Plzně
zdroj: ČTK autor: Peřina Luděk

Hanákům se ideálně vydařil vstup do utkání. Již po 51 sekundách se prosadil obránce Galvas, který si najel před brankáře Frodla a šikovně zakončil.

Hosté se po pár minutách oklepali a tlačili se před Konráda, slovenského brankáře ve službách Olomouce ale překonat nedokázali. Ve slibných šancích se neprosadili Eberle nebo Indrák.

Ve druhé třetině si nadějné příležitosti vypracovali i domácí, ani jim se však v koncovce nedařilo. Frodla nepřelstili Burian či Holec.

Hned dvakrát se skóre změnilo v závěrečné minutě druhé dvacetiminutovky. Konrád nejprve v plzeňské přesilovce zlikvidoval několik "tutovek" hostů a z rychlého protiútoku se po Irglově akci prosadil Strapáč. Jeho gól musel potvrdit videorozhodčí, protože domácí útočník při zakončení atakoval gólmana a posunul brankovou konstrukci.

Západočechům se ale podařilo bleskově odpovědět. V pokračující početní výhodě snížil po Kracíkově přihrávce Němec, který skóroval v čase 39:57.

Ve třetí třetině byli blízko gólu hráči obou celků, střelecky aktivnější byli domácí. Frodl ale svůj tým několikrát podržel a Indrák po samostatné akci v 56. minutě vyrovnal.

V prodloužení hosté zvýšili aktivitu, v přesilovce ale mohli rozhodnout domácí. Po dalších nevyužitých šancích se hrdinou zápasu stal Jergl, který využil Ostřížkovu přihrávku a v čase 78:25 rozhodl. Olomouc tak uspěla i ve druhém prodloužení ve čtvrtfinálové sérii.

Čtvrtfinále play-off hokejové extraligy - 3. zápas:

HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 3:2 v prodl. (1:0, 1:1, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 1. J. Galvas (Burian), 40. Strapáč (Irgl), 79. Jergl (Ostřížek) - 40. V. Němec (Kracík), 56. Indrák. Rozhodčí: A. Jeřábek, Lacina - Komárek, D. Klouček. Vyloučení: 2:2, navíc Allen (Plzeň) 10 min. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno). Stav série: 2:1.

Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.

Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, Preisinger, V. Nedorost. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.

Ohlasy trenérů:

Zdeněk Moták (Olomouc): "Myslím si, že to bylo výborné utkání. Skvělá divácká kulisa, sladká tečka pro nás, takže my jsme spokojeni. Zápas byl vyrovnaný a myslím si, že jsme byli lehce šťastnější tým. Možná i lehce lepší. Když budeme vyhrávat jenom v prodloužení, budeme šťastní. Z naší strany jsme podali velice dobrý, bojovný výkon. Myslím, že tak dobře jsem nás ještě neviděl hrát. Vstřelit gól ke konci prodloužení, to je euforie. Troufnu si tvrdit, že atmosféra byla lepší než v Plzni. Doufám, že zítra přijde ještě víc diváků a ještě víc nás podpoří."

Ladislav Čihák (trenér Plzně): "Znova jsme viděli hodně bojovné utkání, hodně osobních soubojů. Nám se podařilo za stavu 2:0 dotáhnout výsledek na 2:2, což je dobré. V prodloužení jsme měli trošičku více šancí, bohužel jsme je nevyužili a po jedné chybě Olomouc trestala. A má druhý bod. Věřím tomu, že čas (naší) první lajny ještě přijde. Není to jednoduché, je to play-off a každý tým se na takové hráče připraví. Zamrzí, že jsme podruhé prohráli v prodloužení, ale je to sport. Člověk se z toho musí oklepat a zítra je nový den, nový zápas a může být všechno jinak."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články