Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Oceláři promarnili třígólový náskok, ale v prodloužení výhru nad Brnem zařídil Stránský

Jako na houpačce probíhalo utkání ve Werk Areně. Třinec vedl v utkání 14. kola hokejové extraligy už 3:0 po dvou úspěšných tečích Arona Chmielewskiho a kapitána Petra Vrány, k čemuž se přesilovkovým gólem přidal Filip Zadina. Poté však začala stíhací jízda Komety. Vojtěch Střondala snížil a Tomáš Vincour dvěma góly poslal duel za stavu 3:3 do prodloužení. Zápas rozhodl po 72 sekundách nastavení Matěj Stránský.

Karel Vejmelka zasahuje proti Matěji Stránskému
zdroj: ČTK autor: Vladimír Pryček

"Jsme vděčni i za dva body, ale ze hry jsme měli více," uvedl třinecký kapitán Petr Vrána. "Bohužel jsme si nechali za stavu 3:0 dát dva rychlé góly po našich chybách a Kometa získala sebevědomí. Třetí třetina byla vyrovnanější, ale devět sekund před koncem jsme tam zase nechali volného hráče. Bylo to o našich chybách," vysvětlil ztrátu vedení.

Zatímco Brno postrádalo dva útočníky z elitní formace Muellera a Holíka, tak Třinec nastoupil v plné síle i s uzdravenými Zadinou a Marcinkem, který se málem postaral o první šanci v zápase. V přečíslení tří na jednoho ale jeho přihrávku na Jaška skvěle přečetl Gulaši. Na obou týmech byla jinak zpočátku znát dlouhá pauza. Oceláři hráli dokonce po 47 dnech, přesto byli aktivnější, jen nemohli najít dlouho recept na Vejmelku.

Na úvodní branku se tak čekalo do 27. minuty, kdy brněnského gólmana překonal Chmielewski tečí Kundrátkovy střely od modré čáry. Stejným způsobem padl i druhý gól. Musilovu střelu usměrnil mimo Vejmelkův dosah třinecký kapitán Vrána. Třetí branku přidal Zadina v přesilové hře, když v obranném pásmu domácích zachytil přihrávku Střondaly a sólový únik zakončil blafákem mezi betony.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Oceláři Třinec - Kometa Brno

"V první třetině jsme chtěli hrát dobře do obrany. Byli jsme tři dny na ledě, nechtěli jsme se nikam hnát. Myslím si, že se nám to povedlo. Ve druhé třetině přišel úsek, ve kterém jsme měli tři vyloučené hráče za sebou, soupeř se dostal více do hry a dvakrát skóroval," řekl brněnský trenér Kamil Pokorný.

Kometa se nepoložila a ještě před druhou přestávkou snížila na rozdíl jedné branky. Střondala odčinil chybu, když z dorážky překonal Štěpánka. Za 36 sekund snížil Vincour, který zůstal před třineckým gólmanem osamocen a chladnokrevně poslal puk mezi betony. Z dalšího tlaku přerušila hosty nečekaná pauza. Kvůli prasklému plexisklu zamířily oba týmy předčasně do kabin a zbylých 111 sekund se dohrálo před začátkem třetí části.

Třinec se o přestávce uklidnil, pozorně bránil a těsný náskok držel do poslední minuty, ve které se Brno odhodlalo ke hře bez gólmana. Risk se vyplatil. Od modré čáry nahodil puk na branku Zbořil a po teči se puk dostal k Vincourovi, který nezaváhal. "Posledních deset minut bylo vidět, že jdeme za vyrovnáním. Třinec sice kvalitně bránil, ale vyrovnali jsme," těšilo Pokorného.

Oceláři nakonec přece jen vyhráli, v prodloužení vyjel Stránský do levého kruhu, odkud překonal Vejmelku. "Jsme za výsledek rádi, i když vedení 3:0 bychom si měli pohlídat. Ale podepsala se na nás herní přestávka necelých padesát dní a lacinými góly jsme nechali soupeře, aby se vrátil do hry. Jsme rádi za bod navíc, bylo vidět, že kluci chtěli hodně vyhrát. Věřím, že se budeme postupně zlepšovat," uvedl třinecký trenér Václav Varaďa.

Dohrávka 14. kola hokejové extraligy:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (0:0, 3:2, 0:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Chmielewski (Kundrátek, Jaroměřský), 31. P. Vrána (D. Musil, M. Stránský), 33. F. Zadina, 62. M. Stránský (F. Zadina, Gernát) - 37. Střondala (Plášek, F. Král), 38. Vincour (Zatovič, O. Němec), 60. Vincour (J. Zbořil, Klepiš). Rozhodčí: Šír, Sýkora - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Bez diváků.

Sestavy:

Třinec: J. Štěpánek - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Jašek, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Hrňa. Trenér: Varaďa.

Brno: Vejmelka - O. Němec, Freibergs, F. Král, Gulaši, J. Zbořil, Pyrochta, Kowalczyk - Vincour, Brabenec, Zaťovič - Schneider, Klepiš, Kunc - Kusko, Rákos, Valský - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: L. Zábranský st.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články