Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kousal úřadoval v oslabení a vystřílel Bruslařům rozhodující semifinále v Třinci

Třinec si musí třetí postup do finále v řadě vybojovat na domácím ledě. Mladá Boleslav domácí výhrou 4:2 vyrovnala stav série na 3:3 a vynutila si rozhodující sedmý zápas, který se uskuteční ve čtvrtek ve Slezsku. Dvěma góly v oslabení se pod výhru Bruslařů podepsal Pavel Kousal, dva body si připsali i Ondřej Najman a Martin Pláněk.

Pavel Kousal se raduje z branky
zdroj: ČTK autor: Vít Šimánek

Domácí potřebovali k odvrácení konce sezony bezpodmínečně vyhrát, v úvodu však byli mírně nebezpečnější hosté. V 5. minutě se do slibné šance dostal obránce Doudera, brankář Růžička byl ale připraven.

"Nezačali jsme špatně, ale možná nám chyběl trošku větší tlak do brány a trošku štěstíčka. Prostě nám to tam nespadlo," řekl útočník Matěj Stránský.

Středočeši se výrazněji připomněli až ve 14. minutě, Zbořil však nedokázal ideálně zakončit. O minutu později se již Mladá Boleslav prosadila a poprvé v sérii vstřelila první gól.

Kacetla překonal pohotově dorážející Kotala. Čtyřiadvacetiletý útočník byl ve čtvrtfinále nejlepším střelcem Bruslařů, v semifinále ale skóroval poprvé.

Do druhé části vstoupili mnohem aktivněji Oceláři a podařilo se jim vyrovnat. Nejprve sice nevyužil další slibnou šanci Doudera, poté hosté nepotrestali faul Jana Stránského, ve 30. minutě se ale po individuální akci prosadil Martin Růžička.

Třinečtí pokračovali v ofenzivě, do další slibné příležitosti se dostal Rodewald a následně Slezané získali i další početní výhodu.

Místo aby se dostali do vedení, sami inkasovali. Tři vteřiny před koncem oslabení se po ukázkovém přečíslení dva na jednoho zapsal mezi střelce Kousal.

"Měli jsme docela dost přesilovek, protože jsme si vynutili boleslavské fauly, ale nepomohli jsme si v nich. Spíše to bylo kontraproduktivní, dostali jsme v oslabení rozhodující gól," litoval trenér hostů Václav Varaďa.

Aktivně hrající čtvrtá formace domácích se navíc před odchodem do kabin postarala o další branku. Kacetla překonal Najman, jenž na předešlý gól Kousalovi nezištně přihrál.

Hned na začátku třetí třetiny mohl snížit Martin Růžička, jeho jmenovec v mladoboleslavské brance ale předvedl výborný zákrok.

Domácí poté mohli své vedení pojistit v téměř dvouminutové přesilovce čtyři na tři, gól ale nedali.

Po vyrovnání počtu hráčů na ledě pokračoval Třinec v tlaku a v polovině třetí části se mu podařilo snížit na 2:3. Freibergsovu branku nezvrátila ani trenérská výzva domácích.

Vyrovnat se hostům nepovedlo, naopak sami v závěru při přesilové hře povýšené odvoláním brankáře inkasovali počtvrté.

Technický gól si připsal Kousal, kterého před možností zakončit do prázdné branky fauloval Freibergs.

"Před zápasem jsme si řekli, že prostě musíme makat od začátku a taky jsme to splnili. Celý zápas jsme pak odehráli v plném nasazení. S tak zkušeným týmem, jako je Třinec, se prostě musí hrát šedesát minut. Jakmile to není na sto procent, už se to těžko dohání," řekl Najman.

BK Mladá Boleslav - Oceláři Třinec 4:2 (1:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 15. Kotala (D. Šťastný, Pláněk), 35. P. Kousal (O. Najman), 40. O. Najman (Pláněk, Dlapa), 60. P. Kousal - 30. M. Růžička (Jaroměřský), 50. Freibergs (P. Vrána, M. Stránský). Rozhodčí: Hodek, Hejduk - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4, navíc J. Stránský (Ml. Boleslav) 10 min. Bez využití. V oslabení: 2:0. Stav série: 3:3.

Mladá Boleslav: J. Růžička - Ševc, Hrbas, Pláněk, Dlapa, Fillman, Bernad, Šidlík - D. Šťastný, Cienciala, Kotala - J. Stránský, Bičevskis, J. Strnad - Claireaux, A. Zbořil, Jääskeläinen - P. Kousal, O. Najman, Flynn. Trenéři: Rulík a Patera.

Třinec: Kacetl - Gernát, M. Doudera, Adámek, D. Musil, Kundrátek, Jaroměřský, Freibergs - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, Kurovský - Rodewald, M. Špaček, M. Kovařčík - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články