Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Německo - Polsko

Mladá Boleslav porazila doma Kometu pošesté za sebou, výhru Středočechům vystřelil Kousal

Na stadion Mladé Boleslavi necestují hráči Komety Brno rádi. Naposledy ve městě škodovek uspěli v říjnu 2017. V dohrávce 4. kola extraligy Středočeši zvítězili 2:1 zásluhou branek Radima Zohorny a Pavla Kousala. Kometa prohrála v nové sezoně čtvrtý zápas z pěti.

Pavel Kousal střílí vítěznou branku do sítě Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Bylo to bojovné utkání z obou stran. Brňané hráli houževnatě a dobře nás dostupovali. Nebyl to jednoduchý zápas, o čemž svědčí i těsné skóre. Mohl ho vyhrát kdokoliv a my jsme rádi, že jsme ho dokázali překlopit na naši stranu," řekl trenér Mladé Boleslavi Radim Rulík.

V první třetině se hrál spíše urputný hokej. Více ze hry měli domácí, ale brankář Klimeš řešil spíše střely ze střední a větší vzdálenosti. Kometa se k ohrožení mladoboleslavského brankáře Krošelje dostala v podstatě jenom během své přesilovky.

Po sedmi minutách druhé třetiny mohli jít do vedení hosté, když puk po nenápadné střele Pláška zazvonil na levou tyčku domácí branky.

Mladá Boleslav měla na druhé straně zajímavý závar po Jääskeläinenově střele, ale Brňané obětavě nulu uhájili.

To se jim už ale nepovedlo při Klepišově vyloučení, kdy přesilovou hru využil exbrněnský Radim Zohorna.

Kometa se gólové radosti dočkala ve 46. minutě, když Jakub Zbořil, hrající zápas proti svému staršímu bratrovi Adamovi, našel před brankou najetého nejlepšího střelce Schneidera a rakouský útočník vyrovnal.

Nejen extraligovému dění se věnoval Hokej bez červené – podcast s Robertem Zárubou:

Mladá Boleslav se vrátila do vedení po kombinaci třetí formace, kterou zakončil přesnou střelou Kousal.

Minutu a půl před koncem šel na trestnou lavici za vyhození puku mimo hřiště domácí Stránský, a Kometa tak dohrávala zbytek zápasu v šesti proti čtyřem.

Vyrovnat se jí ale ani přes dobrý tlak nepodařilo. Šanci na odvetu bude mít ale hned v pátek, kdy hostí Mladou Boleslav doma.

"V první třetině jsme nehráli špatně, ale jako během celého zápasu jsme se nedostávali moc do útoku. Soupeř byl aktivnější, ale byla škoda, že jsme před druhou přestávkou inkasovali. Pak se nám podařilo najít jednu skulinku v obraně domácích, ale zase jsme to byli my, kdo dostal laciný gól. Nakonec jsme ještě měli tlak v závěru, ale už jsme nevyrovnali," uvedl trenér Komety Kamil Pokorný.

BK Mladá Boleslav - Kometa Brno 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 38. R. Zohorna (A. Zbořil, D. Šťastný), 52. P. Kousal (Flynn, Ševc) - 46. Schneider (J. Zbořil). Rozhodčí: Pražák, Kika - Ganger, Klouček. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. Bez diváků.

Mladá Boleslav: Krošelj - Šidlík, Ševc, Dlapa, Pláněk, Bernad, Fillman - Lunter, R. Zohorna, D. Šťastný - Jääskeläinen, A. Zbořil, Kotala - Flynn, O. Najman, P. Kousal - J. Strnad, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.

Brno: Klimeš - Freibergs, O. Němec, Pyrochta, J. Zbořil, Gulaši, F. Král - Zaťovič, Klepiš, L. Horký - Vincour, Rákos, Schneider - Matěj Svoboda, Kusko, Kunc - Plášek, Brabenec. Trenér: L. Zábranský st.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články