Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Karlovy Vary doháněly ztrátu pozdě, Litvínov udržel výhru i díky dvěma gólům Jarůška

Zpočátku vyrovnané podkrušnohorské derby nabídlo jen tyčky a za čtyřicet minut hry pouhé dvě branky. V závěru se ale strhl gólostroj, který nakonec patřil Litvínovu, který přetlačil v 15. kole extraligy Karlovy Vary 4:3. Dvakrát se trefil za vítěze Jarůšek, za hosty kontroval se dvěma zásahy Koblasa, ale Energii se vyrovnat nepodařilo.

Litvínov doma uspěl po předešlých čtyřech porážkách, při kterých nezískal ani bod. "Soustředili jsme se na to každý domácí zápas, ale bohužel nám to nevycházelo. I dnes jsme se nakonec strachovali až do konce, ale doufám, že se od toho odrazíme. To si ale říkáme po každém zápase a pak nic. Musíme se daleko více na ty věci zaměřit a pokračovat v tom," řekl Jarůšek.

Zápas začal s dvacetiminutovým zpožděním kvůli úpravě díry v ledu. Domácí Verva se musela obejít bez nemocného útočníka Andreje Kudrny, naopak do sestavy se vrátili Petr Straka a Pawel Zygmunt.

Energie se hned v úvodu ubránila ve dvou oslabeních v rychlém sledu při trestech Martina Rohana a Hanouska. V polovině úvodní části nepřekonal gólmana Novotného z pozice mezi kruhy Straka a vzápětí minul Irving.

Litvínov odolal při Jarůškově trestu, navíc měl v oslabení možnost Zygmunt. V 15. minutě při Gerhátově pobytu na trestné lavici Flek zakončil průnik bekhendem, ale Godla vytěsnil puk tak, že se odrazil od horní do levé tyče a ven.

Po skončení oslabení měl sérii šancí Litvínov. Estephan jen těsně nestihl po objetí branky zasunout puk u pravé tyče, potom trefil Balinskis levou spojnici tyčí a tyč pomohla Novotnému i po Irvingově ráně.

V úvodu druhé části měl možnost Jarůšek a ve 23. minutě při Kracíkově trestu zamířil před odkrytou brankou Zdráhal jen do boční sítě. Novotný pak kryl Hüblovu šanci, ale v čase 24:42 už otevřel skóre Jarůšek, který se dostal k puku po Zemanově střele, položil si karlovarského gólmana a trefil odkrytou část branky.

V 28. minutě se hosté radovali z vyrovnání. Kohoutovo nahození z rohu se odrazilo před branku k volnému Koblasovi, který překonal Godlu. Odpovědět mohl vzápětí Svoboda, ale při zakončení nezkrotil puk a srazil se s Novotným. Ve 32. minutě měl možnost naopak otočit stav Redlich, ale trefil pravou tyč. Potom prověřil Godlu Beránek.

Ve 43. minutě se dostal po Irvingově přihrávce sám před Novotného Zygmunt a prostřelil jej mezi betony. Hned za 71 sekund zvýšil po kombinaci Estephana a Zdráhala střelou z pozice mezi kruhy Jarůšek.

Dvoubrankový náskok udrželi domácí i při Hrbasově trestu. V 53. minutě zvýšil v přesilové hře střelou z pravého kruhu Zdráhal už na 4:1. Hosté ale závěr také v početních výhodách zdramatizovali.

Při Balinskisově vyloučení se v 56. minutě trefil z levého kruhu podruhé v utkání Koblasa a 41 vteřin před koncem dal při Jarůškově trestu svou pátou branku v sezoně sedmnáctiletý Kulich. Těsný náskok ale domácí uhájili.

Podle útočníka Petra Koblasy ztratila Energie zápas na začátku třetí třetiny. "Myslím si, že první druhá třetina byly tak nějak vyrovnané, nějaké šance měli oni, nějaké my. Byla škoda, že jsme dostali dva rychlé góly a čtvrtý v přesilovce, pak samozřejmě bylo těžké to honit a stáhnout jejich vedení o tři góly," prohlásil Koblasa.

15. kolo hokejové extraligy:

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (0:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 25. Jarůšek (D. Zeman, P. Svoboda), 43. Zygmunt (Irving, P. Svoboda), 44. Jarůšek (P. Zdráhal, Estephan), 53. P. Zdráhal (Estephan, Irving) - 28. Koblasa (Kohout), 56. Koblasa (T. Hanousek, Plutnar), 60. Kulich (Plutnar, Flek). Rozhodčí: Lacina, Micka - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:2. Diváci: 2574.

Litvínov: Godla - Irving, Hrbas, Stříteský, Balinskis, Demel, D. Zeman, Strejček - P. Zdráhal, Estephan, Jarůšek - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Svoboda, Gerhát, P. Straka - Havelka, Latta, Zygmunt. Trenér: Országh.

Karlovy Vary: F. Novotný - Plutnar, M. Rohan, T. Hanousek, Dlapa, Pulpán,T. Havlín, Parkkonen - Flek, Hladonik, T. Rachůnek - O. Beránek, Kracík, Průžek - Kohout, Kulich, Koblasa - Vondráček, Osmík, Redlich. Trenér: Pešout.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články