Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Liberec veze z Brna druhou výhru v sezoně. Rozhodl Hudáčkův skvělý pas a výkon Willa

Liberec uzmul důležité tři body na ledě úřadujícího mistra, a to už podruhé v sezoně. Hokejisté Komety Brno zatím uzavírají nejlepší šestku tabulky extraligy a doma si ve 37. kole připsali už třetí prohru za sebou. Na Bílé Tygry nestačili 1:2. Svěřence Filipa Pešána podržel brankář Roman Will, prosadil se Jan Ordoš a Libor Hudáček připravil v přesilovce Lukáši Krenželokovi gólovou situaci. Za Brno snižoval už jen v závěru Peter Mueller.

Liberecký brankář Roman Will proti útočníkovi Komety Zaťovičovi
zdroj: ČTK autor: Václav Šálek

Do domácí sestavy se vrátil po krátké zdravotní pauze Martin Erat a hned při prvním střídání se dostal do slibné střelecké příležitosti. Willa ale nepřekonal. Úvodní minuty však patřily hostům, kteří aktivně napadali Kometu, dobře bruslili, svoji převahu ale nedokázali využít.

Brňané totiž dobře bránili prostor před Vejmelkou, který byl narušen jen jednou, když se v deváté minutě dostal do sólového nájezdu Kvapil, nejproduktivnější hráč soutěže ale Vejmelku nepřekonal.

Kometa postupně srovnala tempo hry, ve zbývajícím čase prvního dějství získala půdu pod nohama zvýšeným důrazem a těsně před přestávkou měla i velkou příležitost otevřít skóre. Ani Zaťovič však na Willa nevyzrál.

Zatímco po pěkných hokejových akcích gól nepadl, měnilo se skóre po celkem nevinném obkroužení Vejmelkovy branky, kdy Ordoš o výstroj brněnského gólmana dal první gól utkání. "Chtěl jsem to dát před bránu, ale Vejmelka si to tam srazil sám. Měl jsem štěstí," přiznal Jan Ordoš.

Další změny do statistik mohla nabídnout liberecká přesilovka, v ní trefil Kvapil břevno. Will poté "čaroval" při nájezdu elitního brněnského dua, Zaťovič nahrál ideálně Muellerovi, americký útočník ale vyrovnat nedokázal. Naopak krátce po vypršení brněnského trestu zužitkovali hosté rychlou kombinaci v druhý gól, o který se postaral Krenželok.

Ve třetí třetině se domácí snažili zápas zdramatizovat, Liberec ale hrál aktivně ve středním pásmu a Kometu do souvislejšího tlaku nepustil. Snížit se Brnu podařilo až při závěrečné power-play, gól Muellera ale přišel už pozdě. Na vyrovnání již Kometa neměla čas. "Oni dali dnes dva góly a my jen jeden. Byl to takový upracovaný hokej, neměli jsme moc šancí," pověděl Martin Zaťovič.

37. kolo hokejové extraligy:

HC Kometa Brno - Bílí Tygři Liberec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Branky a nahrávky: 60. Mueller (M. Erat, P. Holík) - 22. Ordoš, 29. L. Krenželok (L. Hudáček). Rozhodčí: Hradil, R. Svoboda - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 7431.

Sestavy:

Brno: Vejmelka - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, J. Hruška - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.

Liberec: Will - Stříteský, Derner, Hanousek, Šmíd, Doherty, Ševc - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Zachar, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Ohlasy trenérů:

Kamil Pokorný (Brno): "Bylo to hodně bojovné utkání, soupeř hrál svoji typickou hru, dnes ještě možná více založenou na obraně. Když jsme se dostali do vyložených šancí, tak jsme gól nedali. Soupeř dal první gól hodně šťastně, sebevědomí na naší straně tak nebylo na patřičné úrovni. Bylo tam na naší straně hodně vyloučených, bere to čas, bere to výkon. Zahodili jsme dvě tutovky, náš gól v power-play přišel pozdě a nezbývá mi než soupeři pogratulovat k vítězství."

Filip Pešán (Liberec): "Odehráli jsme zde bojovné a těžké utkání s velmi kvalitním soupeřem. Byli jsme celý zápas trpěliví, dali jsme takové ty škaredé góly, které v podobných zápasech padají. Vyzvednout musím vynikající výkon brankáře Willa. Myslím si, že za bojovnost a organizovanou hru si odvážíme do Liberce tři zasloužené body."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články