Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Liberec srovnal finálovou sérii, Havlín zaskočil Hrubce v prodloužení

Finále hokejové extraligy je opět srovnáno. Liberec odpověděl na pondělní vítězství Třince v prodloužení, které ve Werk Areně v čase 74:09 rozhodl obránce Tomáš Havlín, a stanovil konečné skóre 1:2. Stav série je proto 2:2. Boj o titul se přesune v pátek zpět pod Ještěd.

Radan Lenc z Liberce překonává Šimona Hrubce z Třince
zdroj: ČTK autor: Pryček Vladimír

Hosté po nepovedeném pondělním utkání nastoupili v lehce pozměněné sestavě. Do obrany se vrátil Havlín, v útoku si své pozice vyměnili Filippi a Hudáček. A zřejmě i díky tomu se jim v úvodu dařilo lépe než o 24 hodin dříve.

Do první velké šance se však dostal domácí Chmielewski a brankář Will jeho střelu vyrazil. Při Valského vyloučení pak pomohla libereckému gólmanovi tyč. V 19. minutě se sice Severočechům podařilo vstřelit gól, ale rozhodčí trefu Havlína neuznali a navíc vyloučili Valského, který projel před Hrubcem brankovištěm. "Jestli jsem to bral jako křivdu? Ne, vůbec. Takový je hokej. Branka nebyla uznána a tím to končí," řekl Havlín.

Na konci prvního dějství byl navíc vyloučen i Vlach a domácí měli 42 sekund výhodu přesilové hry pět na tři. Gól ovšem nedali - Růžičkovu největší šanci zlikvidoval Will.

Ve 25. minutě se do slibné příležitosti dostal Lenc, ale Hrubce nepřekonal. Vzápětí fauloval Roth Birnera a hosté dostali výhodu trestného střílení. Ani Kvapil nicméně Hrubce neprostřelil. Bezgólový stav se změnil až v 37. minutě, kdy Lenc tělem tečoval Kvapilovu střelu a Bílí Tygři se dostali do vedení.

Oceláři se poté celou třetí třetinu tlačili do útoku, měli převahu a nakonec se jim podařilo vyrovnat, když v 58. minutě překvapil Willa důrazný Cienciala.

V prodloužení obě mužstva promarnila přesilovku a hrdinou se nakonec stal Havlín, jenž v čase 74:09 prostřelil Hrubce. "Ani jsem se moc nedíval a jen to hodil na bránu. Měl jsem obrovskou radost. Byl to zatím můj nejdůležitější gól v kariéře," zakončil Havlín.

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 58. Cienciala (Roth, Dravecký) - 37. Lenc (M. Kvapil, Redenbach), 75. Havlín (Birner). Rozhodčí: Pešina, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 2:2.

Třinec: Hrubec - Roth, Gernát, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Dravecký, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Svačina - Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Liberec: Will - Hanousek, Šmíd, Stříteský, Derner, Havlín, Ševc, Doherty - Lenc, Filippi, Birner - Valský, L. Hudáček, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.

Václav Varaďa (Třinec): "Bylo to vyrovnané, nic jsme si nedali zadarmo. My jsme sice šťastně vyrovnali, pak jsme si vytvořili velmi dobré příležitosti, ale inkasovali jsme v prodloužení. Pro nás nic nekončí. I zbývající zápasy očekávám v obdobném duchu."

Filip Pešán (Liberec): "Další naprosto vyrovnaný zápas. Nedáme si kousek ledu, bojujeme o každý puk a buly, o každou střelu. Dnes jsme byli o tu jednu střelu šťastnější než soupeř. K neuznanému gólu se nechci moc vyjadřovat. Měl jsem šanci to vidět jen na našem videu, ale nejsem schopen říct, jestli to bylo správně, nebo nesprávně. V šatně jsme krotili emoce, protože jsme cítili trochu křivdu, ale to se v play-off děje, a kdo takové věci zvládne, tak vyhrává série."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články