Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Finále nekončí. Hradec Králové si po druhé výhře vynutil šestý zápas

Souboj o Masarykův pohár se v extralize protáhne. Hradečtí porazili v pátém utkání na domácím ledě Třinec 3:0 a snížili stav finálové série play-off na 2:3. Pod výhru Východočechů se gólově podepsali Patrik Miškář, Radek Pilař a Marek Zachar, brankář Matěj Machovský vychytal nulu.

Hradec Králové prožívá malé déjà vu, i když v opačném gardu. Zatímco v semifinále proti Vítkovicím vedl v sérii už 3:0 na zápasy a nakonec musel jít až do sedmého duelu, tentokrát se mu daří dramatizovat finálovou sérii.

Po předchozí výhře v Třinci uspěl také doma, když si pomohl rychlým gólem už po 27 sekundách hry. Miškář obral v rohu kluziště o puk Tomáše Marcinka a po výjezdu před branku prostřelil Ondřeje Kacetla mezi betony. Pro Miškáře to byla čtvrtá trefa v jedenáctém zápase v letošním play-off.

Na 2:0 zvýšil Pilař až ve 37. minutě v situaci dva na jednoho, když využil pobídku Olivera Okuliara. Pilař přitom vynechal čtvrté finále, ale hradecký trenér Tomáš Martinec ho vrátil do sestavy pro pátý duel a v něm se univerzální útočník odvděčil, když vstřelil první gól v těchto vyřazovacích bojích.

Perfektní zápas odchytal Machovský a přidal druhé čisté konto v play-off. Kromě závěrečného tlaku Slezanů se nejvíc zapotil po polovině utkání po úniku Karlise Čuksteho, jenže lotyšský obránce ve službách Ocelářů tváří v tvář nevyzrál na maskovaného muže Východočechů a jeho pokus skončil na levém betonu. V závěru pak mohl snížit v početní převaze Marko Daňo, ale jeho ránu z úhlu zastavila tyč.

Třinec však výrazněji Machovského neohrozil v předchozích dvou plnohodnotných přesilovkách, kterými si tak vůbec nepomohl. Hradeckým tak nemusela vadit ani promarněná příležitost zvýšit náskok po průniku Zachara, jenž při nájezdu na Kacetla ještě vybízel Kevina Klímu místo toho, aby sám zakončil. Zachar pak napravil zaváhání trefou do prázdné brány v samotném závěru.

"Vážíme si toho, super odbojovaný zápas. Musíme takhle pokračovat. 'Machy' je super, drží nás. Umí si poradit s nahozenými puky a strašně moc nám s tím pomáhá," hodnotil hradecký obránce Petr Kalina.

Série se tak vrátí do Slezska na šestý duel. "Možné je všechno. Pojedeme do Třince odevzdat stoprocentní výkon, jaký jsme odevzdali, a budeme doufat, že to vyjde," dodal k výhledu na další utkání. To Jakub Jeřábek nabádal, aby Třinečtí byli příště připravenější. "Mít lépe nastavenou hlavu," řekl k tomu, co zlepšit.

Finále play-off hokejové extraligy – 5. zápas:

Hradec Králové – HC Oceláři Třinec 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 1. Miškář (Werek, R. Pavlík), 37. Pilař (Okuliar, McCormack), 58. Zachar (Okuliar). Rozhodčí: A. Jeřábek, Pražák - Lhotský, Špůr. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 6890 (vyprodáno). Stav série: 2:3.

Hradec Králové: Machovský - McCormack, Jank, Blain, Kalina, F. Pavlík, Rosandič - Werek, Miškář, R. Pavlík - Jergl, Lalancette, Perret - Okuliar, Kevin Klíma, Zachar - Pilař, Lev, Eberle. Trenér: T. Martinec.

Třinec: Kacetl - Marinčin, Smith, Čukste, J. Jeřábek, Marian Adámek, M. Doudera - M. Růžička, Marcinko, Chmielewski - Kurovský, Miloš Roman, Dravecký - Daňo, D. Voženílek, Nestrašil - Hrňa, P. Vrána, L. Hudáček. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články