Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

SOUHRN 48. KOLA: Kladno si opět zahraje baráž, Vítkovice nevzdávají boj o osmé místo

Špatnou sezonu se snaží na konci vylepšit, jak to jen jde. Vítkovice porazily ve 48. kole extraligy Plzeň 1:0, přidaly třetí triumf v řadě a dál pomýšlí na osmou příčku, která jako poslední zaručuje výhodu domácího prostředí v předkole play-off. Karlovy Vary sahaly proti Třinci po bodu, ale v 58. minutě vystřelil Ocelářům výhru 5:4 obránce Jakub Jeřábek. Předposlední Mladá Boleslav přehrála poslední Kladno 5:0 a odsoudila Rytíře k boji v baráži o udržení extraligové příslušnosti. Sestřihy zápasů sledujte v rámci pořadu Buly – debata expertů na ČT sport Plus.

Zklamaní hokejisté Kladna
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Vítkovice se vezou na vítězné vlně

Třetí výhru v řadě přidali vítkovičtí hokejisté proti Plzni. O jediný gól v utkání se postaral Roberts Bukarts už ve čtvrté minutě. Ostravané se znovu mohli opřít o brankáře Lukáše Klimeše, který vychytal druhé čisté konto v řadě, celkově už šesté v sezoně a z posledních tří duelů inkasoval jen jednou. Naopak Západočeši prohráli po dvou zápasech.

HC Vítkovice Ridera – HC Škoda Plzeň 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Branka a nahrávka: 4. Roberts Bukarts (Rihards Bukarts). Rozhodčí: Cabák, Stano – Axman, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5009.

Třinec se radoval posedmé v řadě

Obhájci titulu přidali proti Karlovým Varům sedmý úspěch za sebou a potvrzují, že dobře načasovali formu. Třinečtí Oceláři se však na tři body nadřeli, neboť vedení 4:1 neudrželi. Západočeši srovnali na 4:4, ale v závěru duel rozhodl Jakub Jeřábek. V týmu vítězů přidal Martin Růžička do osobních statistik další gól, dvakrát se trefil Andrej Nestrašil. Hostům konkuroval karlovarský kapitán Jiří Černoch, jenž zapsal branku a dvě nahrávky.

HC Energie Karlovy Vary – HC Oceláři Třinec 4:5 (2:4, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. O. Beránek (Černoch), 18. Kangasniemi (Mikyska, Rachůnek), 33. Stříteský (Černoch, Bartejs), 36. Černoch (Huttula, Hladonik) – 1. Nestrašil (Marinčin, Polášek), 12. Kurovský (J. Jeřábek, Daňo), 17. M. Růžička (Dravecký), 17. Nestrašil, 58. J. Jeřábek. Rozhodčí: Šír, Mejzlík – Hlavatý, Gerát. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:0. Diváci: 3053.

Kdo by měl mít v souboji o čtvrté místo po základní části navrch? Poslechněte si Hokej fokus podcast:

Kladno přišlo o teoretickou naději na předposlední místo

Mladá Boleslav rozhodla o tom, že se Kladno potřetí v řadě představí v baráži. Bruslaři zvítězili na kladenském ledě jednoznačně 5:0 a čtyři kola před koncem základní části mají nedostižný patnáctibodový náskok. Boleslavští k výhře nakročili už v první třetině, kdy se radovali hned třikrát, vítěznou branku zaznamenal Róbert Lantoši už po 78 sekundách hry. Brankář Jan Růžička udržel čtvrtou nulu v sezoně.

Rytíři Kladno – BK Mladá Boleslav 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Lantoši (Pyrochta, Skalický), 10. Skalický (Lantoši, A. Čech), 10. Rohdin (Järvinen), 41. F. Pavlík (Rohdin, Järvinen), 58. O. Roman (Skalický, Järvinen). Rozhodčí: Kika, Šindel – Ondráček, Thuma. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:2. Diváci: 2571.

Pardubice otočily východočeské derby

Hradec Králové v derby s Pardubicemi dvakrát vedl, ale výhru 3:2 po prodloužení bralo domácí Dynamo, které tak ovládlo i čtvrtý vzájemný duel v sezoně. Na branky hostujících Kevina Klímy a Olivera Okuliara zareagoval Lukáš Sedlák a v závěru základní hrací doby také Richard Pánik. Nastavení ukončil po 102 sekundách opět Sedlák. Hradečtí mají před devátými Vítkovicemi už jen čtyřbodový náskok.

HC Dynamo Pardubice – Mountfield Hradec Králové 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 – 1:0)

Branky a nahrávky: 41. Sedlák (Hyka), 57. Pánik (Paulovič, Košťálek), 62. Sedlák (Hyka, Hájek) – 9. Kevin Klíma (Jergl, Blain), 47. Okuliar (Estephan, Blain) Rozhodčí: Jeřábek, Květoň – Zíka, Šimánek. Vyloučení: 6:7, navíc D. Musil – Perret oba 5 min. Využití: 1:1. Diváci: 10 194 (vyprodáno).

Kometa udolala Olomouc po nájezdech

Moravské derby mezi Olomoucí a Brnem bylo jako na houpačce. Hostující Kometa vedla 1:0 i 2:1, ale Hanáci skóre otočili a sahali po třech bodech. Brňany zachránil Marek Ďaloga v 55. minutě, jenž srovnal na 3:3. V nájezdech přiřkl Jihomoravanům druhý bod navíc Jakub Flek, jenž proměnil oba pokusy a v zápase se trefil také ze hry. Kometa poskočila na čtvrté místo, s pátým Litvínovem mají stejný počet bodů.

HC Olomouc – HC Kometa Brno 3:4 po sam. náj. (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Nahodil (Sirota, Orsava), 45. Nahodil (Navrátil), 51. Bambula – 7. Flek (Ďaloga, Pospíšil), 33. Pospíšil (Cingel, A. Zbořil), 55. Ďaloga (J. Kos), rozhodující nájezd Flek. Rozhodčí: Hribik, Pilný – J. Svoboda, Hnát. Vyloučení: 4:5, navíc Okál (Brno) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 5300.

Ve čtvrteční předehrávce kola Litvínov přestřílel České Budějovice na jejich ledě 7:4, Sparta si s Libercem (4:1) předehrály zápas už 31. ledna.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články