Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Oceláři doplatili na pětiminutovku hrůzy. Dynamu chybí k titulu poslední krok

Pardubice mají extraligový titul na dosah. Východočeši na domácím ledě zvládli důležitý pátý duel finálové série play-off proti Třinci a po výhře 3:0 vedou 3:2 na zápasy. V příštím utkání tak mohou v případě vítězství slavit.

Hokejisté Pardubic se radují z branky v síti Třince
zdroj: ČTK autor: Josef Vostárek

Dynamo nakročilo k titulovému mečbolu v polovině utkání. V rozmezí pěti minut mezi 30. a 35. minutou Východočeši vstřelili všechny góly a zasadili soupeři rozhodující údery.

Skóre zápasu otevřel Lukáš Radil po přihrávce Tomáše Zohorny a po podobné akci se trefil také Lukáš Sedlák po nahrávce Tomáše Hyky o pouhých 95 sekund později. Martin Kaut poté zužitkoval přesilovou hru, zvýšil na 3:0 a vyhnal z třinecké brány Ondřeje Kacetla, kterého nahradil Marek Mazanec.

"Měl jsem nějaké šance už předtím, ale Káca (Kacetl) se skvěle přesunul. Ve druhé třetině se mi podařilo zakončit, i když mi střela úplně nesedla. To k tomu ale patří, někdy tam spadne takový gól," řekl Radil, jenž si připsal pátou branku v play-off a už čtvrtou ve finále.

Domácím se tak vyplatila zvýšená aktivita ve druhé třetině. Naopak hostující Oceláři se do výraznější střelecké příležitosti v této části hry nedostali. Největší šanci měl za stavu 0:0 v první třetině v přesilové hře Andrej Nestrašil, tomu ale v 15. minutě Roman Will chytil lapačkou při přesunu od tyče k tyči jistý gól.

"Říkal jsem si, že to musím trefit rychle, k tyčce a nahoru. Možná jsem si ale měl udělat krok. Brankář to skvěle chytil," uvedl Andrej Nestrašil. "Tohle jsou přesně momenty, které zápas lámou. Skvěle nás podržel," pochválil Willa Sedlák.

Pokud chtějí Slezané sérii prodloužit, musí bezpodmínečně zvítězit v šestém utkání v domácí Werk areně. Východočeši mohou na druhé straně stvrdit zisk sedmého titulu v klubové historii a prvního od roku 2012.

Finále play-off hokejové extraligy – 5. zápas:

HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 3:0 (0:0, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 30. Radil (T. Zohorna, D. Musil), 31. Sedlák (Hyka, Čerešňák), 35. M. Kaut (Košťálek, Sedlák). Rozhodčí: Jeřábek, Šír – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 10 194 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Pardubice: Will – Čerešňák, D. Musil, Košťálek, Dvořák, Hájek, Vála, od 60. navíc Houdek – Hyka, Sedlák, Pánik – Radil, T. Zohorna, R. Kousal – Paulovič, A. Musil, M. Kaut – Vondráček, Poulíček, Mandát. Trenér: Zadina.

Třinec: Kacetl (35. Mazanec) – Adámek, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Polášek, Šenkeřík – Hrehorčák, Čacho, Dravecký – M. Růžička, Nestrašil, D. Voženílek – L. Hudáček, Cienciala, Daňo – Helewka, P. Vrána, M. Roman – Kurovský. Trenér: Moták.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články