Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Židlický v Kladně končí, vrací se do USA

Praha - Obránce Marek Židlický v extralize končí a vrací se do USA. Kladenský hráč se sice ještě představí v reprezentačním dresu proti Švédsku, 17. listopadu ale vyrazí za oceán. Původně měl v Česku zůstat během výluky NHL ještě kratší dobu. "Je to tady super, tak jsem si to o něco prodloužil," řekl pětatřicetiletý bek.

Marek Židlický v dresu národního týmu
zdroj: Isifa

"Hned po turnaji (Karjala, pozn. red.) s nároďákem se stejně už chystám zpátky do Ameriky, letenku mám na 17. listopadu. Takže tohle bude možná poslední akce, kterou tady v Evropě během výluky odehraju," uvedl Židlický pro deník Sport.

Podle hokejisty, který v NHL hájí barvy New Jersey, je hlavním důvodem jeho odjezdu končící platnost pojistky. "Prostě jsme se takhle s vedením klubu dohodli," dodal a zároveň nevyloučil, že se ještě do letošní extraligové sezony podívá. To by se však NHL nesměla rozběhnout.

Židlický má ještě rok platný kontrakt s Devils na čtyři miliony dolarů. Kladenský dres oblékl letos v září poprvé od konce sezony 1998/99, kdy zamířil na čtyři roky do IFK Helsinky.

Zdroj
ČT sport, deník Sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články