Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zemětřesení v Mladé Boleslavi. V klubu skončilo devět hokejistů včetně Šťastného či Krošelje

Kádr extraligové Mladé Boleslavi opouští devět hráčů. Vedle jiných už dres Bruslařů nebudou oblékat slovinský brankář Gašper Krošelj, obránce Pavel Pýcha nebo útočník David Šťastný.

Krošelj končí po pěti sezonách, během nichž se zařadil k oporám. Klub se rozloučil také s finským bekem Alexem Lintuniemim, členem širšího reprezentačního kádru Pýchou a dalším zadákem Davidem Štichem.

Z ofenzivních řad už nezapadají Bruslařům do dalších plánů Lotyš Maris Bičevskis, Ondřej Najman, Šťastný, Kelly Klíma nebo Daniel Přibyl. Klíma s Přibylem byli v klubu na hostování do konce ročníku – první z Hradce Králové, druhý ze Sparty.

"Je mi jasné, že zvlášť některá jména vyvolají ve fanoušcích velký smutek. Gašpi (Krošelj) a Šťáva (Šťastný) byli v Mladé Boleslavi pět let, Ondra Najman dokonce šest. Alex u nás byl necelé dvě sezony, ale víme, že si ho fanoušci zamilovali," uvedl sportovní ředitel klubu Martin Ševc. "Takový už je bohužel hokejový život," doplnil Ševc.

Již ve čtvrtek Bruslaři oznámili, že stávající hlavní trenér Jiří Kalous, jehož klub angažoval 12. ledna po odvoleném Ladislavu Čihákovi, povede mužstvo i v příští sezoně. Zkušený kouč dostal důvěru i přesto, že Mladoboleslavští nenavázali na semifinálovou účast z předchozích dvou ročníků a vypadli už v předkole s Kometou Brno.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články