Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Zaťovič: Pokud by Pardubice vyrovnaly, sypal bych si popel na hlavu

Na premiérový gól v novém ročníku stále čeká. Brněnský útočník Martin Zaťovič k němu měl ve čtvrtečním předehrávaném utkání 4. extraligového kola blízko, ale v závěru samostatný nájezd neproměnil. Mrzet ho to nakonec nemuselo, Kometa totiž porazila Pardubice 3:2 a poprvé v sezoně slavila tříbodový zisk.

Martin Zaťovič z Brna v utkání s Pardubicemi
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Zkušeného forvarda zahozená příležitost mrzela, ale velkou váhu jí nedával. "Nedá se nic dělat, kdyby Pardubice vyrovnaly, tak bych si sypal popel na hlavu, ale pro mě je důležité, že jsme vyhráli a bereme tři body," řekl Zaťovič.

Kometa se dostala celkem pohodlně do tříbrankového vedení, ale v závěru utkání se podobně jako v neděli se Zlínem musela o vítězství strachovat. "Nevyvarovali jsme se chyb na konci, zase nás to mohlo stát zápas, což by znehodnotilo naši práci," uvedl Zaťovič.

Poslechněte si nový díl podcastu Hokej bez červené:

Do statistik si připsal bod za asistenci při druhém gólu Petera Muellera. Úderné první lajně Komety ale zatím chybí lehkost, s jakou zejména při přesilovkách v minulé sezoně drtila soupeře. "Každý soupeř to hraje na nás jinak, ale Peter dlouho nehrál, tak doufám, že si to začne zase sedat a budeme se prosazovat," pokračoval šestatřicetiletý útočník.

Pro Zaťoviče nejsou individuální statistiky podstatné. "Je mi jedno, kolik dám gólů či na kolik nahraju. Podstatný je tým, na konci sezony chci mít pohár a to je pro mě to hlavní." 

Bývalý reprezentační útočník se ve třetí třetině ocitl na ledě po nepotrestaném faulu Dennise Robertsona, který jej sekl hokejkou přes nohu. "Za brankou jsem ho umyl, asi mu to pěnilo v hlavičce, tak udělal to, co udělal. Akorát si myslím, že hokejka byla v tomto případě zbraň a mohlo se to trestat," bral Zaťovič s nadhledem zákrok pardubického obránce, po němž mu zůstala stopa pod kolenem.

Kometa má po čtyřech kolech na kontě pět bodů, což Zaťovič považuje za průměrný start. "Kádr prošel mnoha změnami, ale na to se nechci vymlouvat. Teď máme těžkou sérii venku, ale pak se zase vrátíme domů," dodal kapitán Brna.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články