Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Zatím je to totální kolaps našeho herního systému, uvedl po dalším debaklu Huml

Chomutov - Přímý postup do čtvrtfinále extraligy měli na dosah ještě před předposledním kolem základní části. Klíčový duel s Kometou ale Piráti nezvládli a v předkole play-off se trápí s hůře postavenou Mladou Boleslaví. Po dvou vysokých direktech (1:7 a 1:6) budou na ledě soupeře odvracet brzký konec sezony.

Ivan Huml v dresu Chomutova
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Těžko se mi to hodnotí. To, co jsme předvedli, nemá s play-off nic společného. Nehrajeme, co jsme si řekli. Boleslav hraje jednoduše a my nejsme schopní se s tím vyrovnat," řekl smutně útočník Ivan Huml, loňská posila z Kärpätu Oulu.

Huml, který má ve sbírce dva tituly ve Finsku z let 2014 a 2015, podle svých slov v kariéře nic podobného nezažil. "Zatím je to totální kolaps našeho herního systému. Musíme si říct něco v kabině, aby do Boleslavi přijel úplně jiný tým," uvedl pětatřicetiletý útočník, jenž má na kontě i 49 zápasů v NHL za Boston.

Je nám líto, video expirovalo.
Mladá Boleslav uštědřila Chomutovu další debakl, tentokrát 6:1

Dva debakly na startu play-off Piráti nečekali. "Je mi líto našich fanoušků kvůli tomu, na co se tady museli 120 minut koukat. Je to smutné. Celou sezonu se na tohle připravujeme a pak předvedeme takové výkony," litoval Huml, že Chomutov zatím nepotvrdil formu ze základní části.

Mladá Boleslav v obou zápasech Severočechy předčila rychlostně. "Boleslav má sedm nebo osm přečíslení v jedné třetině, tak se hrát nedá. Hraje jednoduše, my děláme chybu za chybou a soupeř to trestá. V přesilovkách nejsme schopni zakončit. V tuhle chvíli se nemáme o co opřít," řekl kladenský odchovanec.

V Mladé Boleslavi se Piráti pokusí ještě vykřesat naději na obrat v sérii. "Šance pořád je. Už jsem v takovéhle situaci v kariéře byl. Boleslav hraje dobře, má velké sebevědomí, ale poslední krok je vždycky hodně těžký. My to nezabalíme. Všem můžu slíbit, že v Boleslavi necháme všechno. Nechceme zakončit sezonu tak, jak jsme hráli poslední dva zápasy," dodal Huml.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články