Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zas a znova. Kometa dostala za chování fanoušků další pokutu

Kometa Brno byla už počtvrté v sezoně potrestána za nevhodné chování fanoušků a dostala od disciplinární komise hokejové extraligy hned dvě pokuty v celkové výši 50 tisíc korun. Klubu navíc hrozí uzavření tribuny E v DRFG Areně na jedno soutěžní utkání, pokud se bude podobný prohřešek opakovat.

Fanoušci Komety Brno
zdroj: ČTK autor: Luboš Pavlíček

Úřadující mistr zaplatí 30 000 korun za použití transparentů a urážlivé a vyhrožující skandování s vulgárními výrazy vůči soupeři, rozhodčím a vedení soutěže. Porušení povinností pořádajícího klubu bude stát dalších 20 000. V obou případech šlo o páteční utkání (3. listopadu) s pražskou Spartou. Tribunu E má klub podmíněně uzavřenou na zkušební dobu jednoho měsíce do 10. prosince.

"Ve většině případů probíhaly uvedené projevy bez zjevné souvislosti s vývojem utkání a s děním na ledové ploše. Na tribuně E byly transparenty vyvěšeny a osoba, která byla vybavená mikrofonem, z ní vulgární, urážlivé či vyhrožující skandování iniciovala a organizovala," uvedl předseda disciplinární komise Karel Holý. "Pořadatelská služba včas, účinně a adekvátně nezasáhla," prohlásil Holý.

Komise podle něj neuznala obhajobu, že klub považoval vzhledem k bezpečnosti za účinnější zasáhnout proti transparentům až po skončení třetiny. "Pořadatelská služba nevyužila možností, které jí poskytují například důsledné prohlídky před vstupem nebo výzvy fanouškům, učiněné ať už přímo, prostřednictvím rozhlasu či videokostky," vysvětlil Holý.

Disciplinární komise také potrestala napomenutím Dynamo Pardubice za to, že v takzvané situační zprávě neuvedlo dluh vůči Vervě Litvínov za postoupení práv obránce Petra Chaloupky. "Platba byla omylem provedena na jiný účet, což klub potom, co chybu objevil, napravil," dodal Holý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články