Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Západočeské derby ovládla Plzeň. Karlovy Vary ztratily tříbrankový náskok

Karlovy Vary vedly v prestižním zápase 18. kola extraligy na ledě Plzně v 35. minutě už 3:1, nakonec si ale neodvezly ani bod. Domácí se nenechali z nepříznivého výsledku v derby rozhodit a duel otočili ještě do 57. minuty na konečných 4:3. Dvěma góly se postaral o obrat Luboš Rob, pokaždé v přesilové hře.

"Každý zápas, který se takhle otáčí, je těžký. Věřili jsme, že doma jsme silní a máme dost času to zvrátit. Důležité bylo, že jsme stihli ještě do konce druhé třetiny snížit. Na střídačce žádná panika nebyla. Celé mužstvo obratu věřilo," popsal dvougólový střelec Škody Luboš Rob náladu před třetí třetinou.

"Ve třetí třetině náš tým ukázal charakter. Věřili jsme si, že jsme lepší a dokážeme to otočit. Pomohli jsme si přesilovkami a získali jsme naštěstí tři body, které jsou v našem stavu hodně cenné," hodnotil Ladislav Čihák, trenér Plzně.

"Je škoda, že jsme nedokázali odskočit na větší gólový rozdíl. Zápas se začal lámat, když jsme v závěru třetiny dostali kontaktní gól. Měli jsme za stavu 3:2 zápas stále ve svých rukou, ale dali jsme Plzni šanci dvěma zbytečnými vyloučeními. Věděli jsme, že jsou v přesilovkách silní a také v nich rozhodli," litoval hostující kouč Tomáš Mariška.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Plzeň – Karlovy Vary

Hosté vstoupili do utkání aktivněji, při vyloučení plzeňského Vráblíka ale přesilovkový pokus Rachůnka bez přípravy z levého kruhu stačil Frodl zastavit. Za chvíli se zaskvěl také jeho gólmanský protějšek Novotný, který během početní výhody domácích zlikvidoval Gulašovu ránu.

V sedmé minutě už se indiáni radovali, když Budíkovo nahození skončilo díky Kantnerově cloně v síti. Hráči Energie nedokázali odpovědět během další přesilovky a naopak v závěru první třetiny se s vypětím všech sil ubránili v oslabení tří proti čtyřem.

Po pauze sice pokračovala střelecká převaha domácích, ale ve 24. minutě po nenápadné akci přiťukl Vondráček puk Skuhravému a ten zblízka vyrovnal na 1:1. O chvíli později po přečíslení dvou na jednoho zahrozil Raška a v 28. minutě plzeňské zaváhání v rozehrávce potrestal z mezikruží přesnou střelou do levého horního růžku Beránek. Hosté spoléhali na brejky a po jednom z nich nebezpečně pálil Mikúš.

V polovině utkání zesílil nápor domácích, skvělý Novotný ovšem zastavil střelu nekrytého Kracíka, vzápětí vleže nedovolil skórovat Malátovi a zneškodnil i Čerešňákův bekhendový blafák po drzém průniku. Když se v další gólové šanci opět neprosadil sedmnáctiletý Malát, udeřilo překvapivě na druhé straně, když se z opakované dorážky prosadil v 35. minutě Raška. Dvě minuty nato domácí vrátilo do hry vyloučení Grígera, které potrestal kontaktní brankou na 2:3 po nechytatelné ráně z voleje Rob.

Od začátku závěrečné dvacetiminutovky se indiáni tlačili ve snaze o srovnání skóre dopředu. Hosté čekali na protiútoky. Zakončení Flekova úniku překazil Budík a napravil předchozí vlastní chybu na modré čáře. Beránkův pokus po rychlém přečíslení zneškodnil včasným skluzem Frodl, na druhé straně v 50. minutě neprostřelil zblízka Novotného Eberle a Vráblík trefil břevno.

Radost plzeňským fanouškům v zaplněnému hledišti přinesl až Gulašův průnik v 52. minutě, který plzeňský kapitán ozdobil bekhendovým vyrovnáním na 3:3. Rozjetí domácí mohli rychle rozhodnout, hosté však zásluhou Novotného přežili Budíkovu gólovou šanci a odolali i při Koblasově vyloučení.

Energii srazil až trest pro Vondráčka za zdržování hry. Po Gulašově ideální přihrávce totiž pálil do odkryté branky Rob a v 57. minutě dokonal plzeňský obrat. Půldruhé minuty před sirénou odmítl Frodl při karlovarské power-play pohotovým rozklekem proti Flekově dorážce prodloužení.

18. kolo hokejové extraligy:

HC Škoda Plzeň - HC Energie Karlovy Vary 4:3 (1:0, 1:3, 2:0)

Branky a nahrávky: 7. Budík (V. Němec, Kantner), 37. Rob (Moravčík), 52. Gulaš (Kracík), 57. Rob (Gulaš, Čerešňák) - 24. Skuhravý (Vondráček, Šenkeřík), 28. Flek (T. Rachůnek), 35. Raška (T. Kubalík, Eminger). Rozhodčí: Pešina, Hradil - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. Diváci: 6521.

Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Moravčík, Čerešňák, Houdek, L. Kaňák, Budík, T. Voráček - Gulaš, Kracík, Malát - Pour, V. Němec, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Rob, Roman Vlach, Vracovský. Trenéři: Čihák a Jiří Hanzlík.

Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, D. Mikyska - Flek, Gríger, T. Rachůnek - O. Beránek, T. Mikúš, V. Polák - T. Kubalík, Raška, Kohout - Vondráček, Skuhravý, Koblasa. Trenéři: Pešout a Mariška.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články