Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Základní část je něco jiného než play-off, vysvětluje Jandač nezdar Sparty

Praha – Extraligové play-off vystavilo v sedmém zápase stopku pro Spartu, naopak hráči Brna se podruhé v historii těší na finále, v němž se střetnou se Zlínem. Přestože pražský celek vedl už po necelých dvou minutách ve čtvrtečním utkání 2:0, nakonec podlehl Kometě 4:5. "Věděli jsme, že důležitý je závěr sezony, ale nemohli jsme rozjeté mužstvo brzdit," uvedl trenér Josef Jandač k suverénnímu představení Sparty v základní části.

"Každá série, když se prohraje, tak se to v člověku hodně vaří. Nejsem teď moc schopen to podrobovat nějakým rozborům. Byli jsme zklamaní," řekl Jandač v pořadu Hokej den poté. Pro Kýhose to naopak byla velká úleva. "Poslední utkání nezačalo dobře a byl to trochu šok. Celý zápas pak víceméně probíhal v takovém duchu. Když Sparta snížila na 5:4, nebylo samozřejmě pořád hotovo. Musím říct, že jsem si hodně oddychl," uvedl.

Jandač obhajoval přístup Sparty v základní části extraligy a play-off. "Nedá se to srovnávat. Není to o přístupu hráčů, ale o důležitosti utkání. Každému mužstvu se s náskokem hraje daleko líp, dovolí si víc, ale to jsme věděli, nepřeceňovali. Hráči i vedení věděli, že důležitý závěr sezony nás čeká, ale nemohli jsme mužstvo, které je rozjeté, záměrně brzdit nebo to nějak krotit a tlumit v základní části, když vám to hraje. Žádná povýšenost, že bychom byli největší borci, kteří jsou neporazitelní, tam nebyla. Věděli jsme, že to těžké nás bude čekat, přišlo to, jen s horším koncem pro nás," vysvětlil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokej den poté

Podle něj byl největší problém Sparty v posledním, sedmém utkání s Kometou, že hrála bojácně. "Když jsme měli rozjeté utkání, rychlé vedení, tak přišla obava o výsledek. Kometa pak hrála hodně odvážně, dopředu, a my jsme v obranném pásmu neměli takové adresné krytí hráčů. Byly tam i šťastné teče, které propadly, ale to k play-off patří. My bohužel takové góly nedávali."

Vladimír Kýhos zatím nechtěl přibližovat sestavu, s níž vyrazí na Zlín, ani nenaznačil, kdo se postaví v prvním finálovém utkání do brány. "Není to o tom, že je Jiří Trvaj klidnější gólman. Marek Čiliak nám chytal všechny zápasy a dva mu nevyšly. Měl jsem i myšlenky, že Jirka bude chytat i v sedmém zápase, ale nebyl důvod Markovi nevěřit. Jenže smůla ho provázela dál," řekl k sedmému utkání.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články