Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Zajistí si Liberec v dopoledním utkání postup do semifinále?

Liberec se veze na vítězné vlně a po obratu v sérii proti Hradci Králové si může dojít v šestém utkání pro postup do semifinále. Do výhodné pozice se dostali Bílí Tygři díky výhře 2:1 v pátém duelu. Vzhledem k sobotnímu programu v liberecké aréně začne zápas už v 11 hodin. Přímý přenos utkání Liberec – Hradec Králové sledujte exkluzivně na webu ctsport.cz.

Utkání Liberec - Hradec Králové
zdroj: ČTK autor: Petrášek Radek

"Ještě je potřeba, aby Liberec dokázal vyhrát čtvrté utkání. Série pokračuje dál, výhoda je na straně soupeře, ale my budeme chtít navázat na výkon ve třetí třetině a vrátit sérii zpět do Hradce Králové," řekl hradecký trenér Václav Sýkora po čtvrteční prohře 1:2 v domácím prostředí. Východočeši byli dvě třetiny horším týmem, v závěrečné dvacetiminutovce ale soupeře přehrávali. Dokázali však jen snížit.

Proti Hradci ovšem mluví statistiky. Od roku 2013, kdy začali Východočeši hrát v extralize, v Liberci nedokázali nikdy vyhrát v normální hrací době. Jen jednou v prodloužení, hned na první pokus v říjnu 2013. Dalších 11 zápasů prohráli. "Víme o tom, že jsme tam nikdy nevyhráli v základní hrací době. My tam ale nepotřebujeme vyhrát za tři body, my tam potřebujeme vyhrát," řekl útočník Jiří Šimánek, který je po celou dobu součástí hradeckého kádru.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 5. čtvrtfinále Hradec Králové - Liberec

I liberečtí hráči si uvědomují, že série ještě neskončila a potřebují udělat poslední krok. "I do dalšího zápasu musíme jít s pokorou, jako hrajeme celou sezonu, a věřit, že to zvládneme. Máme o výhru víc, ale nic nekončí. Musíme pokračovat v tom, co děláme," uvedl brankář Roman Will. "Víme, že ještě není nic hotovo. Chybí nám poslední krok a bude to ještě hodně těžké," řekl útočník Marek Kvapil, se sedmi góly nejlepší střelec play-off a zároveň nejproduktivnější hráč vyřazovací části extraligy.

Šestý zápas čtvrtfinále se bude hrát nezvykle od 11:00. V liberecké Home Credit Areně se totiž v sobotu uskuteční i galavečer bojovníků Night of Warriors a klubům se nepodařilo termínovou kolizi vyřešit jinak, než posunutím začátku utkání před poledne.

"Oba týmy trénují v dopoledních hodinách, takže si nemyslím, že by čas 11 hodin byl nějaký fatální pro výkon. Hráči jsou zvyklí celou sezonu podávat tréninkové výkony v této době. Nevidím v tom problém," řekl kouč Tygrů Filip Pešán. "Je to netradiční, ale pro obě mužstva stejné. Taky si myslím, že to nebude problém," doplnil hradecký kouč Sýkora.

Jako fakt berou stanovený začátek i hráči. "U nás v Česku to zvykem není, ale v Americe a jiných zemích se tak někdy hraje. Ne třeba v jedenáct, ale zkrátka dřív. Věřím, že se na to všichni dobře připraví. Všichni víme, o co jde. A je úplně jedno, jestli se hraje od jedenácti dopoledne nebo od deseti večer," řekl Will.

Hradečtí se logicky do Liberce přesunuli už v pátek. "Myslím, že to nebude problém. Ráno prostě vstaneme a půjdeme na zápas," uvedl obránce Petr Zámorský. Šestý zápas play-off se už bude hrát až do rozhodnutí, nemohou jej ukončit samostatné nájezdy. Teoreticky se tak může duel protáhnout a pořadatelé by se dostali do problémů s přípravou další akce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články