Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Žádná panika u Motoru. Trochu jsme narazili, ale jedeme dál, velí Kváča

Přesně dva roky a den k tomu. Taková doba uplynula od chvíle, kdy brankář Českých Budějovic Petr Kváča slavil s týmem výhru 2:1 v prvním utkání baráže o hokejovou extraligu. Nyní vítězné déjà vu nezažil. Opět na východě Čech s Motorem odstartoval boj o postup, jenže porážkou 1:4 a s vlastním gólem.

Petr Kváča v brance Českých Budějovic v utkání proti Pardubicím
zdroj: ČTK autor: Vostárek Josef

Už po 41 sekundách nahození domácího forvarda Marka Hovorky bruslí nešťastně sklepl Václav Karabáček mezi betony Kváči. "Tohle je hokej, to je na něm krásné. Každý zápas může být úplně jiný. Třeba se něco podobného v neděli stane zase, jen v náš prospěch," řekl jednadvacetiletý gólman pozitivně.

Ještě do přestávky přidalo Dynamo další trefu z hole Schause a kontrolovalo zápas. Poznamenal nešťastný moment vývoj duelu? "To bychom nemohli hrát hokej, když budeme ze všeho po... Učíte se z chyb. Hlavu nahoru, jedeme dál. V Pardubicích nám chybělo štěstí, ale třeba ho příště mít budeme a dá si vlastní gól soupeř," ušklíbl se Kváča.

Zažil úplně jiný scénář než před dvěma lety. "Někde vzadu v hlavě to máte, vím, jak zápas dopadl, pamatuju si celé období dva roky zpátky. Ale z minulosti se žít nedá, žijeme přítomností. Tahle prohra by nás mohla jen hodně motivovat, abychom byli lepší," pronesl jihočeský gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání 1. kola baráže Pardubice – České Budějovice

Žádné vyčítání chyb nebo negativa. Kabina Motoru nemíní stresovat po prvním utkání. "Baráž je dlouhá, s každým hrajeme čtyřikrát, dvakrát doma, dvakrát venku. Trochu jsme narazili, okusili, jaké to je. Spadla z nás prvotní nervozita a můžeme se jenom zvedat," pokračoval Kváča v burcování.

Zápas v Pardubicích však jistý rozdíl ukázal. V rychlosti, efektivitě. "Trochu to cítit bylo. Doplatili jsme na koncovku. Máme ale neuvěřitelnou kondici a hrajeme jako tým, tohle nás může zdobit dál. Prohráli jsme, ale je potřeba dát hlavu hned nahoru," míní brankář, jenž letos odchytal jeden duel za extraligový Litvínov a dva za Třinec.

Ovečkin, nebo Vrchlabí? To je jedno, musíme hrát naši hru

Svěřenci Václava Prospala potřebují přidat ve výkonu do druhého kola baráže extraligy doma proti Chomutovu.

"Musíme se jen soustředit na naši hru, na to, co nás zdobí. A je jedno, jestli proti nám příště bude hrát Washington s Ovečkinem, nebo Vrchlabí. Můžeme porazit každého, když budeme obětaví, budeme hrát týmově a tlačit se do branky, prostě když si pomůžeme. Tohle musíme teď prodávat," opakoval v pozitivním duchu Kváča, jenž si připsal mimo tři obdržené branky 26 úspěšných zákroků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články