Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Zadinu si stáhl Detroit, Jašek i Kořenář zatím za Třinec hrát mohou

Působení Filipa Zadiny v Třinci je u konce. Mladého útočníka si stáhl Detroit a Oceláři už bez něj naskočili do duelu proti Vítkovicím. Ze zámořských posil, které se v české extralize rozehrávají před startem NHL a AHL, byl u výhry 6:0 jen brankář Josef Kořenář, jenž vychytal první nulu v sezoně. Lukáš Jašek, jenž je v současnosti s reprezentací, ve Slezsku zatím může pokračovat.

Filip Zadina
zdroj: ČT4 autor: Radek Petrášek

Zadina do hry nezasáhl, přestože jeho spoluhráč z Detroitu Filip Hronek ve stejný den nastoupil za Hradec Králové. "Filip musel jít na vyšetření zranění, které tady prodělal v letním období," vysvětlil absenci třinecký trenér Václav Varaďa.

Upřesnil, že by ale po dohodě s Detroitem šestka draftu 2018 už stejně nemohla za Oceláře hrát. "Jeho působení u nás se ukončilo k 14. prosinci a tento týden odlétá. Děkuji mu za jeho služby, pomohl nám v náročném startu sezony a věřím, že je dobře připraven na sezonu, která ho čeká," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Třinec – Vítkovice

Zadina stihl v extralize sedmnáct utkání s bilancí osmi gólů a šesti přihrávek. Ocelářům pomohl k triumfu v Poháru Generali České pojišťovny čtyřmi body (3+1) ve třech zápasech.

Jašek i Kořenář nastupovali v uplynulých dvou sezonách v AHL. "Pokud jde o Lukáše Jaška, tak z jeho mateřské organizace zatím nemáme zprávy, že by se neměl po reprezentační akci vrátit zpátky k nám. Pokud si ho Vancouver vyžádá, budeme to řešit operativně," řekl Varaďa.

Prozatím zůstává i Kořenář. "Pepa má nějakou informaci ze záložního týmu San Jose, kde to vypadá, že by v brzké době mohl sednout na letadlo a také odletět. Stoprocentní to ale ještě není, nám se zatím neozvali. V tuhle chvíli se bude připravovat u nás až do doby, než si ho povolají," dodal Varaďa.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články