Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Zadina opět za Třinec skóroval, ale také litoval vyloučení za protesty: Stydím se za to

Ve speciálním utkání skóroval a zároveň dal průnik emocím. Útočník Filip Zadina se poprvé v kariéře postavil proti Pardubicím, kde se narodil a hokejově vyrostl. Mateřskému klubu vstřelil v přesilové hře úvodní gól zápasu, kterým nasměroval Třinec v úvodním finálovém utkání letního poháru k výhře 3:0. V utkání však byl vyloučen i za nesportovní chování.

Filip Zadina z Třince proti Stěpanu Zacharčukovi z Pardubic
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Zadina naskočil za Pardubice do extraligy v sezoně 2016/17, ale při odloženém startu NHL směřovaly jeho kroky k Ocelářům za otcem Markem, který je v klubu asistentem trenéra. "Ale šel jsem do utkání s chladnou hlavou a bral ho jako každý jiný. Stejně jako předtím proti Hradci nebo Brnu. Chtěl jsem hlavně vyhrát a hrát pro tým, to se povedlo," podotkl.

Zadina překonal bývalého spoluhráče z pardubické juniorky Milana Kloučka v 27. minutě z dorážky a jen za úvodní dvě třetiny vyslal sedm střel. Gólové parametry měly ještě minimálně další tři.

"Chytal famózně, bylo těžké mu dát gól," řekl Zadina na Kloučkovu adresu a po jednom zákroku za ním přijel do brankoviště, aby ho pochválil. "Nevím, zda ho to trefilo, nebo má takový reflex. Puk nebyl vůbec vidět. Jsem rád za ty tři góly, co jsme mu nakonec dali, a že máme nějaký náskok. Klobouk dolů před ním, předváděl neskutečné zásahy," dodal.

Zadina od prvního zápasu za Oceláře dokazuje, že je excelentním střelcem. Skóroval ve všech třech zápasech, celkově se prosadil čtyřikrát. Trenér Ocelářů Václav Varaďa ho ale také kritizoval za zbytečná vyloučení. Proti Pardubicím se Zadinovi v úvodní třetině za stavu 0:0 nelíbilo, že rozhodčí po faulu Matěje Stránského nařídil trestné střílení. Za protesty dostal dvě minuty. "Vyplynulo to ze hry," komentoval to Zadina.

Koučovu kritiku ale označil za oprávněnou. "Asi je to tím, že jsem dlouho nehrál a že chci pro výhru udělat maximum, proto občas ujedu. Někdy je to moc, vím o tom a snažím se to zlepšit. Je to nefér vůči klukům, kteří jsou pak v oslabení. Ono to odezní, až budu hrát pátý šestý zápas. Teď je to ještě čerstvé, ale vím, že je to oslabení týmu, a stydím se za to, co dělám. Odezní to a zas budu normální," vysvětlil.

Nestěžoval si ale na střet, při kterém ho Valentin Claireaux dohrál u mantinelu a který těžce rozdýchával. "Nevím, jestli to byl faul nebo ne, ale byl jsem otočený hlavou k mantinelu a šel do mě. Nevím, rozhodčí to posoudili, jak posoudili. Ještě štěstí, že tady jsou mantinely dělané s gumovým protinárazem. Kdyby byl plastový, tak mi asi pár zubů chybí. Je to hokej, tvrdá hra, přijmul jsem to a hrál dál," řekl Zadina.

Pardubice za stavu 1:0 trefily dvakrát tyč, poté Třinec zvýraznil vedení slepenými góly. Po přihrávkách Stránského zvýšili Miloš Roman a Martin Růžička. Oceláři tak mají před sobotní odvetou slibný náskok.

"Musíme nastoupit jako za stavu 0:0, abychom nezaspali začátek. V Pardubicích to bude těžké, chodí tam hodně fanoušků, ať se děje, co se děje. Znovu to bude náročný zápas, ale když předvedeme, co jsme předvedli doma, a budeme hrát odzadu a zodpovědně, bude to dobré," uzavřel Zadina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články