Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Zadina bude pokračovat v Pardubicích, s Dynamem podepsal novou smlouvu

Trenér Pardubic Marek Zadina povede tým úřadujících českých vicemistrů i v příští sezoně. Dvaapadesátiletý kouč podepsal s Dynamem novou smlouvu. Zadina se stal hlavním koučem východočeského celku v lednu po překvapivém odvolání Václava Varadi.

Marek Zadina
zdroj: HC Dynamo Pardubice

Zkušený a nabitý kádr převzal Zadina na druhém místě tabulky s jednobodovou ztrátou na Spartu a dvěma zápasy k dobru. Dynamo pak dovedl k vítězství v základní části, navíc s rekordním bodovým ziskem.

V play-off se ambiciózní pardubický celek pod Zadinovým vedením probojoval po dvanácti letech do finále, v němž byl o jednu výhru lepší Třinec. Rozhodující, sedmý zápas Oceláři vyhráli 2:1 v druhém prodloužení.

"Marek Zadina čelil v průběhu minulé sezony obrovskému tlaku a dokázal se s ním vypořádat. Skvěle pracoval s týmem a prokázal, že do role hlavního trenéra velkého klubu dozrál," prohlásil majitel Dynama Petr Dědek.

"Hned při své premiéře byl jeden gól od dosažení nejvyšší mety. Získal si tím důvěru vedení a já věřím, že je člověkem na svém místě. Marek má naši DNA, v Pardubicích hrál, u naší mládeže vyrostl jako trenér. Věřím, že A-tým pod jeho vedením čekají úspěšné roky," doplnil Dědek.

V době lednového "povýšení" působil Zadina v roli pardubického asistenta druhou sezonu, v té minulé pomáhal Radimu Rulíkovi. Předtím ve stejné pozici pracoval v Třinci, s kterým třikrát slavil titul. V obou klubech nastupoval v minulosti i jako hráč.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články