Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Zábranského vystřídá na lavičce Komety Fiala. Do Brna přichází i útočník Lev z Vítkovic

Éra Libora Zábranského na trenérské lavici Komety končí. Na jeho místo přichází v minulosti avizovaný Petr Fiala, který se dohodl na dvouletém kontraktu. Majitel klubu Zábranský se chce věnovat plánované výstavbě nové víceúčelové arény v Brně. Kádr loňského mistra od nové sezony navíc posílí útočník Jakub Lev, který nastupoval za Vítkovice.

Sport
zdroj: ČT4

Asistenty devětapadesátiletého Fialy, který doposud působil u mládeže v Olomouci, zůstávají Kamil Pokorný, Lubomír Oslizlo a Jiří Horáček.

"Jsem moc rád, že jsme s Petrem dospěli k dohodě. Máme spolu spoustu podobných názorů na hokej. Dlouhodobě prokazuje, že umí pracovat s mladými hráči a i to je jeden z důvodů, proč jsem se pro Petra rozhodl. Chceme pokračovat v trendu zabudovávání talentovaných mladých hráčů, kterých máme v klubu spoustu," uvedl Zábranský.

Fiala přichází do Brna z Olomouce, kde působil od roku 2007. Před pěti lety se Hanáci pod jeho vedením vrátili do extraligy. Fiala vedl v nejvyšší soutěži tým rok, poté se přesunul k mládeži. Naposledy byl koučem dorostu. Během hráčské kariéry hájil dlouhá léta barvy Kladna, dvě sezony odehrál v Trenčíně, kariéru končil v německém Gelsenkirchenu. S Kladnem dosáhl v roce 1980 na mistrovský titul.

"Je to velká výzva. Neznám trenéra, který by nechtěl působit v Brně a nechtěl být úspěšný. Je to velké lákadlo a Kometa je velký fenomén. Mužstvo se radikálně nemění, realizační tým zůstává, až tak velký zásah do života Komety to nebude," uvedl Fiala.

Kometa letos neúspěšně útočila na mistrovský hattrick. Po finálových triumfech v letech 2017 a 2018 vypadla v semifinále play-off, ve kterém prohrála s Libercem. "S Petrem jsme se dohodli na spolupráci na dvě sezony. Všichni uděláme všechno pro to, aby byly úspěšné. Cíl se pro nás samozřejmě nemění. Chceme vyhrávat každý zápas, bavit diváky a samozřejmě postoupit do play-off," řekl Zábranský.

Kometa posílila v útoku. Z Vítkovic přijde Lev

Zástupci Komety představili i první posilu, kterou se stal útočník Jakub Lev. Osmadvacetiletý člen širšího reprezentačního kádru přichází z Vítkovic a v Brně podepsal tříletou smlouvu. "Jsem přesvědčen, že u nás bude patřit ke klíčovým útočníkům. A to zejména v ofenzivní činnosti a v přesilovkách. Navíc je u něj výhoda, že může hrát křídlo i centra," dodal Zábranský.

"Je to velmi zkušený tým, má vynikající fanouškovskou základnu, ať už hraje doma i venku, takže všechny zápasy Komety jsou specifické," uvedl Lev.

Už v lednu mu spousta známých a kamarádů říkala, že půjde do Sparty, Liberce, Hradce či dalších klubů. "Věděli víc než já," usmíval se Lev. O angažmá pod Špilberkem měl jasno před dvěma týdny. Rozhodování měl snadné. "Věděl jsem, že se tady jedná férově, na rovinu. Co se řekne, to platí a to je pro mě hodně důležité. Myslím, že s příchodem nového trenéra se nebude v tomto směru nic měnit," řekl Lev.

Kometa pro něj ale byla i týmem, který mu mnohdy pil krev. "Kdyby to tak nebylo, bylo by to špatně. Emoce k hokeji patří," řekl s úsměvem Lev. "Ale když se pak potkáme, tak emoce opadnou a normálně se bavíme, nevraživost jde stranou," uvedl odchovanec plzeňského hokeje, který v extralize odehrál 480 zápasů s bilancí 105 branek a 110 asistencí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články