Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Za třetinu jen čtyři střely, ale tři góly. Snad budeme dál efektivní, přeje si liberecký Hudáček

Nevídaná efektivita střelby zdobila hokejisty Liberce. Při vítězství na ledě Hradce Králové vstřelili šest branek a stačilo jim na to 20 střel. Ve třetí třetině duel rozhodli třemi góly ze čtyř střel. I díky tomu mohl trenér Patrik Augusta zažít vítěznou premiéru v pozici hlavního kouče na střídačce Bílých Tygrů.

Liberecký Libor Hudáček v souboji s Jordannem Perretem z Hradce Králové
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Byli jsme extrémně produktivní, efektivní v koncovce," řekl Augusta a jeho slova potvrdili i samotní hráči. "Ve třetí třetině to byly vyložené šance, pomalu samostatné nájezdy. Občas to tak v hokeji je, že vám to tam spadne. Pro Maziho (Marka Mazance) to nebylo jednoduché, když tam celou dobu stojí a pak má chytit tři samostatné nájezdy. Zaplať pánbůh, nechci říct, že jsme si je vypracovali, ale že se nám naskytly a dokázali jsme toho využít," uvedl útočník Michal Birner, který na úvod posbíral tři body za gól a dvě asistence.

Dva góly vstřelil Libor Hudáček a pochvaloval si, že hosté ustáli úvodní tlak Hradce. "Věděli jsme, že na nás vletí a my musíme dostávat puky ven z pásma," řekl slovenský útočník. Doufá, že se týmu v koncovce bude dařit i nadále. "Každý den pracujeme na tom, abychom byli produktivní," řekl Hudáček.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Hradec Králové - Liberec

Liberec vstoupil do sezony s novým hlavním koučem, podle Birnera se ale u Tygrů nic nemění. "Filozofie a tvář týmu je pořád stejná. Myslím si, že by bylo na škodu něco měnit," řekl reprezentační útočník. Uvědomoval si, že Severočeši dnes nepodali hvězdný výkon. "Moc nám nejezdily nohy. Snažili jsme se hrát defenzivně a vytěžit něco z brejků, což se nám povedlo. Jsme šťastní, jak jsme vykročili do sezony," uvedl Birner. "Jedeme dál a pracujeme podle toho, co nám naordinují trenéři," řekl Hudáček.

Vedle změny na střídačce, kterou opustil Filip Pešán, se musí Liberec vyrovnat i s odchodem nejproduktivnějšího hráče Marka Kvapila. "Přišli jsme asi o nejlepšího playmakera v lize, Marek je ve Spartě a dá se říct, že přesilovka se dříve točila kolem něj. On to rozhazoval a stavěl si nás. Teď to musíme malinko změnit a vzít všichni na sebe. Hra bude asi malinko zjednodušená, ale máme za sebou první zápas. Nechci dělat velké závěry," dodal Birner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články