Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Za neodpískaný faul na Kubalíka bude sudí Čech potrestán

Praha - Hlavní sudí Robert Čech přijde z rozhodnutí Komise rozhodčích Českého svazu ledního hokeje o čtyři extraligová utkání. Komise ho potrestala zastavením činnosti za chybný verdikt v úterním druhém duelu předkola play-off mezi Vítkovicemi a Plzní. Čech měl v polovině třetí třetiny vyloučit domácího hráče, Vítkovičtí se ale místo toho dostali kontaktním gólem zpět do zápasu a nakonec zvítězili.

Dominik Kubalík v utkání proti Vítkovicím
zdroj: ČTK/Horsinka Adolf

Čech svým rozhodnutím ovlivnil vývoj utkání a dost možná i celé série. V 50. minutě hrály Vítkovice v oslabení, během nějž domácí zadák Karol Sloboda vysekl ve vzájemném souboji hůl plzeňskému kanonýrovi Dominiku Kubalíkovi. Z protiútoku Ostravanů pak vstřelil důležitý gól na 1:2 Erik Němec.

Domácí stihli do konce základní hrací doby vyrovnat, v prodloužení pak o jejich druhé výhře v sérii rozhodl Patrik Zdráhal. "Přestože se nejednalo o úder značné intenzity, měl být zákrok potrestán menším trestem za sekání. Pochybení, které mělo přímý vliv na výsledek utkání, vyhodnotila komise jako závažné a následný přístup hlavních rozhodčích ke komunikaci s oběma střídačkami jako nevyvážený," odůvodnila komise trest pro Čecha.

Je nám líto, video expirovalo.
Faul na Kubalíka po kterém Vítkovice vstřelily branku

Na základě podnětu plzeňského týmu se přiklonila na stranu Západočechů i ve druhém případě, který se týkal výkonu sudího Petra Laciny během pondělního úvodního utkání série. V jeho závěru byl v 57. minutě za stavu 2:1 pro Vítkovice vyloučen plzeňský forvard Martin Procházka za nafilmovaný pád. Komise sice uznala, že z úhlu pohledu hlavního rozhodčího Procházkův pád některé známky přestupku vykazoval, ale plzeňský útočník se ho nedopustil.

"Hráč byl předtím prokazatelně zasažen do obličeje koncem brankářské hole a jeho následné potrestání bylo chybou, třebaže rozhodčí neměl ze svého postavení šanci zásah vidět," uvedla komise. Lacina byl za své pochybení, jež mohlo mít vliv na výsledek zápasu, a také za chybnou proceduru při komunikaci s hlavním trenérem Západočechů po skončení první třetiny, potrestán finanční pokutou ve výši poloviny odměny, která náleží hlavnímu sudímu za odřízené utkání. 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články